Kaarinan nuorisoteatteri sukeltaa tänä keväänä pelkojen maailmaan

Näyttelijät Joel Kautto, Viivi Virtanen, Nita Miettinen, Elina Routi, Viola Nyyssönen, Christa Sandell ja Alex Satokangas ovat mukana Minä en pelkää -näytelmässä.

TEATTERI.

Kaarinan nuorisoteatterin Minä en pelkää -näytelmä sai ensi-iltansa perjantaina 29. huhtikuuta. Se kertoo ohjaaja Heidi Hämäläisen mukaan monipuolisesti ihmisten erilaisista peloista.

Olemme koittaneet miettiä, että mitä ihmiset pelkäävät pimeän ja korkeiden paikkojen lisäksi ja miten peloista pääsee yli – vai tarvitseeko päästä?

Näytelmän käsikirjoitus on täysin työryhmän omaa käsialaa, sillä se on tehty niin kutsutulla devising-menetelmällä. Hämäläinen kertoo, että työryhmä on muun muassa tehnyt erilaisia teatteriharjoitteita sekä keskustellut tietystä pelosta ja luonut kohtauksen sen perusteella. Lopulta syntyi henkilökohtainen käsikirjoitus, joka käsittelee niin nuorten näyttelijöiden ja heidän läheistensä pelkoja.

Keskustelun ja tekemisen kautta käsikirjoitus pistettiin kasaan, Hämäläinen sanoo.

Käsikirjoituksen luominen tällä tavalla vaati paljon ajatustyötä, mikä aiheutti ajoittain työryhmässä epäuskoa projektin valmistumiseen.

Tässä on pitänyt nyhjäistä paljon tyhjästä niin sanotusti. Välillä piti valaa uskoa myös näyttelijöihin, että kyllä tämä saadaan kasaan. Työryhmä on kuitenkin ollut aivan mahtava, sillä he ovat olleet todella motivoituneita ja tehneet enemmän kuin on pyydetty. On ollut paljon hienoja ahaa-elämyksiä.

Ensi-illan lähestyessä tunnelma tiivistyy teatterissa, ja Hämäläisen mukaan koko työryhmä suhtautuu odottavaisin mielin tulevaan esityskauteen.

Näyttelijät ovat halunneet treenata paljon, jotta ensi-ilta menee hyvin ja esityskausi ylipäätään. Kaikilla on ollut oikein hyvä fiilis treenatessa, hän kertoo.

Minä en pelkää -näytelmän esityskausi jatkuu 3. kesäkuuta saakka. Hämäläinen kehottaakin lähtemään Kaarinan nuorisoteatteriin, sillä teos on henkilökohtaisuutensa takia ainutlaatuinen.

Näytelmä on nuorien itse tekemä, heiltä yleisölle. He ovat itse päässeet pohtimaan omia ja muiden pelkoja, mikä on hieno juttu.

Liisa Kallio