Kotiseutu tutuksi Uudenkaupungin matkailuoppaiden matkassa

MATKAILU. Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät opastettuja bussikierroksia, joilla pääsee kuulemaan tarinoita ja näkemään kohteita Lokalahdelle, Kalantiin, Pyhämaahan sekä Vehmaalle.

Lokalahden kierros toteutetaan torstaina 5. toukokuuta, jolloin kohteina ovat muun maussa Lokalahden kirkko ja Johanna Pohjolan taidegalleria. Oppaina toimivat Raija Herrala-Nurmi ja Tuula-Riitta Karlin.

Ilmoittautuminen on vielä perjantaihin asti auki Kalannin reissulle, jonne matkataan keskiviikkona 11. toukokuuta. Kalannin kohteina ovat esimerkiksi Kalannin Pyhän Olavin kirkko sekä entisen Hallun koulun museoluokka. Koulumuseon opastaa Sampsa Laurila. Koko kierroksen oppaina ovat Tarja Aikola ja Soile Hänninen.

Pyhämaan kotiseutukierros toteutetaan maanantaina 16. toukokuuta. Kierroksella käydään muun muassa Pyhämaan Uhrikirkossa ja uudessa kirkossa. Kierroksen opastaa Katriina Kaitila-Karttunen. Vehmaa on kotiseutukierroksen kohteena tiistaina 7.6., jolloin opastuksesta huolehtii Soile Hänninen.

Käteisellä paikan päällä maksettavan kotiseutukierroksen hinta on 25 euroa per henkilö. Maksu sisältää bussikuljetuksen ja opastuksen lisäksi kierroksen aikana nautitut retkikahvit.

Retkille lähdetään Uudenkaupungin linja-autoasemalta kello 18 ja paluu samaan paikkaan on noin kello 21. Pyhämaan retki kestää noin kelo 21.30 asti.

Seutusanomat Vakka