Aktiivista vanhempaintoimintaa rennolla otteella Kaarinassa

Hovirinnan koulun vanhempainyhdistykseen kuuluvat Sini Kylänpää, Tia Linkinen, Annina Laaksonen ja Heidi Pinola sanovat, että kun yhdistysharrastuksessa on mukavaa, saadaan aikaiseksi vaikka mitä! Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Hovirinnan koulun odotettu pihatapahtuma tekee paluun taukovuosien jälkeen. 

KAARINA. Hovirinnan koulun vanhempainyhdistys (HOKOVA) ry:n jäsenistä tuntuu mukavalta organisoida tapahtumia pitkästä aikaa. Upouuden Hovirinnan koulun pihalla 17. toukokuuta kello 17–19 järjestettävässä pihatapahtumassa on monenlaista ohjelmaa ja tekemistä, joka on pääosin maksutonta arpajaisia ja herkuttelua lukuun ottamatta.

Perinteinen Hovirinnan koulun pihatapahtuma on ollut tauolla monen muun tilaisuuden tavoin kahden vuoden ajan.
– Pihatapahtumasta on vuosien mittaan muodostunut HOKOVA:lle erityinen tempaus, joka tuo paitsi esiin koulun aktiivista vanhempaintoimintaa myös mahdollisuuden varainkeruuseen, HOKOVA:n puheenjohtajana toimiva Annina Laaksonen kertoo.

Äideistä ja isistä koostuva vanhempainyhdistys näkyy koulun toiminnassa ympäri vuoden. Voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen keräämät varat menevät koko perheen tapahtumien järjestämiseen sekä koulunsa oppilaille suunnattuihin hankintoihin.
– Juuri toimitimme koululle liikuntavälineitä ja iltapäiväkerhoon uusia leluja. Lisäksi olemme hankkineet herkkuja luokittain järjestettyihin leffahetkiin, HOKOVA:n Heidi Pinola toteaa.
– Vuosittaiseen toimintaamme kuuluu myös diskon järjestäminen, joka on vuorossa ensi syksynä, sekin pitkästä aikaa, HOKOVA:n Tia Linkinen jatkaa.

Tämänkaltaisia tilaisuuksia ei ole vielä uudella koululla päästy pitämään, joten tulevaa pihatapahtumaa odotetaan jo innolla.
– Pihatapahtuman tiimoilta olemme päässeet tapaamaan täällä livenä ensimmäistä kertaa kuluvan lukuvuoden aikana. Ulkona on vielä viimeistelytöitä, mutta kyllä me tapahtuman saamme tuohon pihaan sopimaan, Sini Kylänpää HOKOVA:sta sanoo.

Hovirinnan koulun vanhempainyhdistyksen logokilpailun voittaneen ehdotuksen piirsi Pinja-Sofia Paavola 6A luokalta. HOKOVA:n edustajat palkitsivat kolmen parhaan joukkoon selviytyneet pikkugraafikot leffalipuilla.

Annina Laaksosen, Heidi Pinolan, Tia Linkisen ja Sini Kylänpään mukaan on tärkeää, että yhdistyksessä on kaikilla hyvä olla. Lapset saavat myös vanhemmiltaan hyvää esimerkkiä yhteistyön ja osallisuuden merkityksestä.
– Turhantärkeys ja kohtuuttomat vaatimukset eivät kuulu harrastuksiin, jota vapaa-ajalla tehtävä yhdistystoimintakin on. Kaikilla meillä on omat menomme, joten toiminnassamme mukana oleville annetaan tilaa toteuttaa itseään sellaisissa asioissa, jotka tuntuvat kullekin mieluisimmilta, Laaksonen toteaa.
– Vanhempainyhdistys toimii matalalla kynnyksellä jäsentensä voimavarojen mukaan. Jokainen osallistuu juuri sen verran, kun oma aikataulu antaa myöden, Kylänpää, Linkinen ja Pinola komppaavat.

HOKOVA:n jäsenten mukaan toimintaan mahtuu aina mukaan uusia tekijöitä.
– Se on mukavaa, kun vanhempainyhdistyksen kautta on tullut uusia tuttavuuksia ja jopa ystävyyksiä, he lisäävät.

Lisätietoja löytyy HOKOVA Hovirinnan koulun vanhempainyhdistyksen Facebook-ryhmästä sekä tapahtumasivulta.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Hovirinnan koulun pihatapahtuman ohjelmassa:

• Arpajaiset huikeine palkintoineen
• Lasten oma kirppis
• 5.-luokkalaisten pitämä buffet
• Igin hattarat
• Kynsistudio
• Pikakampauksia
• Kuusiston VPK
• Kaarinan Nappulat
• EftisTennis ÅLK
• Kaarinan seurakunta
• Partiolippukunta Rantakaarinat ry
• Musanurkka
• Ura Basket
• Aurora unity & Coast to Coast paintball
• Grillimakkaraa

Oppilaat pääsivät aloittamaan juuri valmistuneessa Hovirinnan koulussa heti talviloman jälkeen. Hovirinnan koulun vanhempainyhdistyksen aktiivien mukaan lapset ovat viihtyneet uudessa koulussa hyvin. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.