Piikkiön Kehitys juhlii sataa vuottaan

Piikkiön Kehitys liikuttaa isoja joukkoja lapsia ja nuoria.

PIIKKIÖ

Piikkiön Kehitys ry sai alkunsa sata vuotta sitten Piikkiön Työväentalolla, kun 16 aktiivista liikkujaa perusti seuran, joka alkuunsa keskittyi erityisesti hiihtoon, yleisurheiluun ja maantiepyöräilyyn.

– Piikkiön Kehityksen ensimmäiset kilpailut pidettiin murtomaajuoksussa toukokuussa, vain pari kuukautta seuran perustamisen jälkeen.Työväenyhdistykseltä saatiin maata kentän rakentamiseen, kertoo Kehityksen nykyinen puheenjohtaja Hanna Lindberg.

Hiihdon, yleisurheilun ja pyöräilyn lisäksi seura järjesti muun muassa tansseja ja iltamia sekä näytelmätoimintaa. Nykyisin Piikkiön Kehitys on ansioitunut lasten ja aikuisten harrasteliikunnan järjestämisessä.

– Seuran toimintaa tällä hetkellä ovat yleisurheilu, lentopallo lapsille ja aikuisille, lasten liikuntakoulut, petankki ja suunnistus. Seura järjestää lapsille liikunnallisen kesäleirin kesäisin Harvaluodossa.

– Suosituin liikuntamuoto on lentopallo ja toiseksi suosituin yleisurheilu. Kesällä pidettävälle nuorten telttaleirille osallistuu noin 50-80 leiriläistä joka vuosi, ja lisäksi noin 20-30 ohjaajaa. Jäsenmäärämme tällä hetkellä on 439, kertoo Lindberg.

100-vuotisjuhlavuotenaan Piikkiön Kehitys järjestää monta juhlavuoden tapahtumaa.

– Pääjuhla pidetään seuran Kerhotalolla 15. toukokuuta, Lasten tapahtuma Piikkiön Liikuntahallilla 22. toukokuuta, Yleisurheilukisat kesäkuussa, Entisten nuorten leiri Harvaluodossa 2-3. heinäkuuta, Perinteinen lasten kesäleiri Harvaluodossa 4-8. heinäkuuta, tennisturnaus kerhotalolla, Lentopalloturnaus syys-lokakuussa, Koko perheen laavuretki syksyllä, ”Lanit” -marraskuussa Kerhotalolla ja Koko perheen joulujuhla joulukuussa, luettelee Lindberg juhlavuoden monipuolista ohjelmaa.

Piikkiön Kehityksen toiminnan keskipisteenä ja tukikohtana toimii seuran oma kerhotalo.

– Oma kerhotalo on erittäin tärkeä. Siellä voi pitää seuran omia tilaisuuksia, kuten kokouksia, juhlia tai harrasteryhmille tunteja. Kerhotalon ympäristö tarjoaa myös laajasti muita kuntoilumahdollisuuksia.

Kerhotalossa itsessään on juhlasali, takkahuone ja sauna sekä punttisali. Kerhotalon vierestä löytyvät yleisurheilu-, tennis-, lentopallo- sekä petankkikentät.

Sata vuotta on kunnioitettava ikä urheilu- ja liikuntaseuralle, mutta piikkiöläiset aikovat edelleen kehittää toimintaansa.

– Toivomme, että me voimme jatkossakin tarjota hyvää ja laadukasta harrastustoimintaa lapsille ja nuorille. Pyrimme säilyttämään olemassa olevan lajivalikoiman, ja ehkä myös laajentamaan sitä, kertoo Hanna Lindberg.

Marko Vuosjoki