Turussa järjestetään Sippe-toiminnan vapaaehtoiskoulutus

Sippe-kutsut voidaan järjestää vaikkapa ulkona. Kuva: Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry.

Sippe-kutsut tuovat ikäihmisille uudenlaisia tapoja toimia vertaistukena ja ystävänä vapaaehtoistyössä. 

TURKU. Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Sippe-projektin vapaaehtoiskoulutus toteutetaan torstaina 21. huhtikuuta kello 9–15. Ilmoittautumisia koulutukseen otetaan vastaan 18.4. mennessä.

Sippe-toiminnan tavoitteena on levittää uudenlaista vapaaehtoistoimintaa ympäri Suomen ja tätä kautta tuoda merkityksellisyyttä senioreiden elämään.

– Sippe-kutsut toimivat vähän samoin kuin tavalliset kotimyyntikutsut. Näillä kutsuilla lisätään tavaran sijaan tietoa ja jaetaan mukava yhteinen hetki ikääntyneiden kesken, kuvailee projektisuunnittelija Vesa Lehto Turun Lähimmäispalveluyhdistyksestä.

– Kyse on niinkin yksinkertaisesta jutusta, kuin ohjatusta tunnin mittaisesta kahvihetkestä vertaisten kesken. Sippe-hyvinvointikutsuille kokoonnutaan kahvikupin ääreen keskustelemaan jostain hyvinvointiin liittyvästä teemasta. Keskustelua synnyttelee koulutettu Sippe-vapaaehtoinen. Kutsuilla tehdään usein myös yhdessä jotain, kuten tunnistetaan lintuja, järjestetään levyraati tai jumpataan. Riippuu valitusta teemasta, Lehto kiteyttää.

Sippe-hyvinvointikutsuja voidaan järjestää kodeissa, erilaisissa kokoontumistiloissa kuten taloyhtiön kerhotiloissa tai kesällä vaikka kotipuutarhassa tai jossain muualla ulkona. Kutsujen emäntä tai isäntä valitsee kiinnostavan teeman, päättää sekä paikan että ajankohdan ja varaa kutsut. Sopiva henkilömäärä on 4–10.

– Sippe-kutsut on mainio tunnin mittainen ohjelmanumero, jos olet joka tapauksessa kutsumassa ikääntyneitä ystäviäsi kyläilemään, Lehto vinkkaa.

Vapaaehtoinen toimii kutsuilla tavallisen ihmisen taidoin ammentaen omasta osaamisestaan ja kokemuksistaan.

– Vapaaehtoinen päättää aina itse, ottaako hän tarjottujen kutsujen vetämisen hoitaakseen eli vapaaehtoisuus on keikkamuotoista ja joustavaa, Lehto toteaa. Vapaaehtoisille järjestetään myös mukavia virkistystapahtumia kuten Sippe-päivät, ulkoretkiä, pikkujouluja ja muuta kivaa.

Turussa järjestettävän koulutuksen aikana pääsee muun muassa tutustumaan valmiisiin teemapaketteihin, jotka toimivat apuna kutsujen suunnittelemisessa. Koulutus ei sido mihinkään, ja se on maksuton. Ilmoittautumiset: vesa.lehto@kotikunnas.fi tai p. 044 7290 496.

Turun Seutusanomat

 

 

Juttuun on lisätty 13.4. kello 10.47 ilmoittautumisyhteystiedot.