TPS otti kotiedun takaisin maali-iloittelussa

JÄÄKIEKKO

Turun Palloseuran liigamiehistö nappasi kotiedun takaisin Helsingin IFK:lta lauantai-illan kuumassa kamppailussa. TPS voitti helsinkiläiset Helsingin jäähallilla maali-iloittelun päätteeksi 5-7 (0-4, 2-1, 3-2) ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een. Neljällä voitolla mennään välieriin.

Tepsin aloitus otteluun oli täydellinen, sillä ensimmäinen maali syntyi, kun peliä oli pelattu vasta 14 sekuntia. Avauserän turkulaisjuhlat jatkuivat niin rajuina, että HIFK:n nuori maalivahti Niilo Halonen pommitettiin vaihtoon 12 minuutissa. Tässä ajassa Halonen ehti kiekon tielle vain kolme kertaa, ja hänen takanaan verkko heilui neljästi.

HIFK kiri toisessa ja kolmannessa erässä, ja pääsi parhaimmillaan maalin päähän. TPS-puolustaja Eemeli Viro kuitenkin lannisti hifkiläiset lopullisesti lyömällä kiekon tyhjään maaliin, kun HIFK yritti tasoitusta ilman maalivahtia kuuden kenttäpelaajan voimin.

Kuumassa kamppailussa nähtiin tusinan maalin lisäksi kaksi ulosajoa. Molemmat suihkukomennuksen saaneet pelaajat olivat HIFK-pakkeja; huitomisesta ulos lentänyt Jordan Schmaltz ja päähän kohdistuneesta taklauksesta ulosajon saanut Miro Karjalainen.

Puolivälieräsarja jatkuu tänään sunnuntaina Turussa. Ottelu alkaa Gatorade Centerissä kello 18.30.