Musiikki täyttää Naantalin kirkon

Vokaaliyhtye Cantus Alaudae on Turun ja Tampereen seudun vanhan musiikin laulajien kokoonpano.

MUSIIKKI

Naantalin kirkossa järjestetään palmusunnuntaina 10. huhtikuuta kello 18 Apua Ukrainaan -tukikonsertti. Konsertissa esiintyvät Lea Laven, Arto Nuotio, Barbora Xu, Kaivokatu Swing Band solisteineen, Tiina Uutela ja Semites, Goldies-duo, SONO-kvartetti, Dasha, Chorus Gratiae, Helianthus sekä Lauluyhtye Huurteiset.

Konserttijärjestelyissä mukana ovat myös Kahvila-ravintola Amandis, Teknoaitta sekä Naantalin yrittäjät. Konsertin juontaa Pia Teissala.

Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin jälkeen konserttivieraat voivat antaa haluamansa summan ukrainalaisten hyväksi käteisellä Kirkon Ulkomaanavun lippaisiin. Myös korttimaksu ja MobilePay-maksu onnistuvat.

Pitkäperjantain iltapäivänä Naantalin kirkon holvit puolestaan täyttyvät loisteliaan, kärsimysaiheisen renessanssimusiikin sävelin. Tenebrae viittaa pimeyteen, johon seurakunta Hiljaisella viikolla vaipuu muistellessaan Kristuksen kärsimyksiä. Italialaisen renessanssimestari Carlo Gesualdon 1500-luvulla syntyneet, ilman säestystä laulettavat rukoushetkien laulut vangitsevat Kristuksen ahdistuksen ja surun ilmaisuvoimaisesti ja koskettavasti.

Tenebraen esittävä vokaaliyhtye Cantus Alaudae on Turun ja Tampereen seudun vanhan musiikin laulajien kokoonpano, jossa laulavat Kaisa Kelloniemi ja Anu Mattila, altto Elina Aho-Kuusama, tenori Mats Lillhannus, baritoni Lauri Solin ja basso Pekka Alonen. Yhtyettä johtaa yhdysvaltalaissyntyinen vanhan musiikin ekspertti Debra Gomez-Tapio.