Turun Henrikinseurakunnan kirkkoherra asetetaan virkaan

Pauliina Uhinki-Suominen. Kuva: Valokuvaaja Jussi Vierimaa, Turku.

SEURAKUNNAT

Arkkipiispa Tapio Luoma asettaa Pauliina Uhinki-Suomisen Henrikinseurakunnan kirkkoherran virkaan palmusunnuntaina 10. huhtikuuta. Juhlamessu pidetään Henrikinkirkossa, Peltolantie 2. Arkkipiispan toimiessa messun liturgina Uhinki-Suominen saarnaa.

Virkaanasettamisessa ja messussa avustavat muun muassa lääninrovasti Ville Niittynen sekä seurakunnan luottamushenkilöt, papit ja muut työntekijät.

Seurakuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita messuun. Messun jälkeen on tarjolla kasviskeittoa ja kakkukahvit.

Kirkkoherra Pauliina Uhinki-Suominen on syntyisin Turusta, jossa hän on käynyt koulunsa. Hän valmistui ensin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja ehti toimia kanttorina muun muassa Martinseurakunnassa. Teologian maisteriksi Pauliina Uhinki-Suominen valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 2002. Nykyiseen virkaansa hänet valittiin Liedon seurakunnan kappalaisen virasta.

Uhinki-Suominen valittiin Henrikinseurakunnan kirkkoherraksi jo liki kolme vuotta sitten, toukokuussa 2019. Valinnasta tehdyn valituksen vuoksi hänet asetetaan virkaan vasta nyt, mutta hän on jo toiminut nykyisessä tehtävässä 2,5 vuotta, joulukuusta 2019. Seurakunnan edellinen kirkkoherra Heikki Mäntylä jäi eläkkeelle vuoden 2018 lopulla.

– Olen suorittanut kognitiivisen lyhytterapian erityiskoulutuksen. Minua kiinnostaa pohtia ihmisen mielenmaisemia, valintoja ja toimintaa sekä yksilöinä että ryhmässä. Nykyisessä työssäni pidän tärkeimpänä huolehtia työyhteisön hyvinvoinnista ja toiminnasta, hän kertoo.

Pauliina Uhinki-Suomisen perheeseen kuuluvat mies ja tytär. Vapaa-ajalla hän lukee mielellään kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja hengellisiä kirjoja. Harrastuksiin kuuluvat myös jumppa, polkujuoksu ja pyöräily.