Laitilan energiamessut tulevat taas taukovuosien jälkeen

Laitilan Energiapäivän messuosastoja on sekä sisällä että ulkona. Kuva: Laitilan Energiapäivä / LC Laitila/Untamoinen.

LAITILA. Laitilan jäähallilla järjestetään lauantaina 23. huhtikuuta kello 10–16 perinteiset Energiapäivä-messut. Tapahtuman järjestäjänä toimiva Lions Club Laitila/Untamoinen ohjaa messutuoton lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Sisäänpääsymaksu on aikuisilta viisi euroa, alle 15-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa sisään ilmaiseksi.

Jo 11:ttä kertaa järjestettävä Energiapäivä esittelee tänä vuonna laajemmin kuin koskaan rakennusten; kotitalouksien sekä yrityskiinteistöjen, nykypäivän vaatimuksia vastaavat energiaratkaisut.

Tapahtumasta löytyy mielenkiintoista nähtävää koko perheelle. Tapahtuman juontaa tuttuun tapaan Miia Salminen, tänä vuonna yhdessä viihteen monitoimimies Jarkko Kupiaisen kanssa.

Laitilalaisten Untamoisten pääyhteistyökumppanina Energiapäivässä toimii Vakka-Suomen Voima Oy, joka järjestää Laitilan monitoimihallilla VSV Energiakisan 4–8-vuotiaille lapsille. Kilpailuun ilmoittautumiset ottaa vastaan Laitilan Jyske.

LC Laitila-Untamoisista kerrotaan, että Energiapäivä on vuosien aikana jatkanut kasvuaan niin näytteilleasettajien kuin kävijöidenkin määrässä vakiinnuttaen paikkansa yhtenä suurimmista alan tapahtumista Varsinais-Suomessa. Viime vuosina paikat on myyty loppuun, joten näytteilleasettajien tulee ilmoittautua mahdollisimman nopeasti.

Untamoisten vapaaehtoistyönä, mutta ammattitaidolla, vuodesta toiseen rakennetun messutapahtuman tuotot ohjataan Lions-periaatteen mukaisesti erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin, kuten paikallisesti lasten, vanhusten ja apua tarvitsevien auttamiseen, sekä erilaisten kriisien tai onnettomuuden kohdanneiden tukemiseen. Yhtenä tärkeänä vakiokohteena Untamoisten Lions Clubilaisilla on Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen Sykerö-kerho.

Hiilineutraalien kuntien Hinku-verkosto valitsi Laitilan Energiapäivä -messut huhtikuun Hinku-teoksi vuonna 2017. Valintaa perusteltiin sillä, että messumuotoinen, rento energia-alan tapahtuma on omiaan lisäämään ihmisten kiinnostusta ilmastonmuutosta hillitseviä ratkaisuja kohtaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy