Luomakunnan laulu -konsertti kajahtaa Raisiossa ja Vehmaalla

Jaakko Löytyn ja Selloduo Varosen Luomakunnan laulu -konsertti kuullaan Vehmaalla ja Raisiossa.

SEURAKUNTA. Jaakko Löytty ja Selloduo Varonen tuovat Luomakunnan laulu -konserttikokonaisuuden palmusunnuntain aattona 9.4. kello 18 Vehmaan kirkkoon ja pääsiäissunnuntaina 17.4. kello 15 Raision kirkkoon.

Konsertissa kuullaan Jaakko Löyttyä kitaroineen sekä kahta sellistiä; Anna-Maaria ja Olli Varosta, jotka selloduona ovat konsertoineet yli kahden vuosikymmenen ajan. Ohjelmistossa on Löytyn uutta tuotantoa sekä uusia sovituksia vanhoista tutuista kappaleista. Kolmikon yhteisesitysten lisäksi kuullaan kaikkien kolmen esiintyjän soolonumerot sekä selloduon säveliä.

Mukana on myös kansanmusiikkipohjaisia säveliä Afrikasta, Amerikasta, Aasiasta ja Euroopasta sekä Beethovenin teos Jumalan kunnia luonnossa. Konsertin tausta-ajatuksena onkin: ”Pitäkäämme yhdessä huoli toisistamme ja kauniista maapallostamme”.

Jaakko Löytyn ja Selloduo Varosen hedelmällinen yhteistyö on tuonut yhteen gospelmusiikin ja akustisin selloin esitetyn konserttimusiikin – näin on luotu jotakin uutta suomalaiseen konserttikenttään. Lukuisten konserttien lisäksi kolmikolta on ilmestynyt Herättäjäyhdistys julkaisema levy Yhteistä tietä (2018). Tammikuussa 2019 Löytyn ja Varosten yhteinen tie vei Senegaliin asti. Musiikillisen kulttuurisillan lisäksi Löytty ja Varoset ovat omalta osaltaan tukeneet myös luterilaisen kirkon rakennushanketta Fatickin kaupunkiin Senegalissa.

Raision ja Vehmaan kirkoissa järjestettäviin konsertteihin on vapaa pääsy. Käsiohjelman tuotto käytetään Ukrainan sodasta kärsivien tukemiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Katariina Mäkinen-Önsoy