Lasten kulttuuriviikot tuo Maskuun monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille

Lasten kulttuuriviikoilla lapset pääsevät osallistumaan monenlaiseen tekemiseen. Kuvituskuva.

MASKU.

Maskussa vietetään Lasten kulttuuriviikkoja 23.4.–8.5. Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran, mutta tällä kertaa useampi toimija lähti mukaan Maskun vapaa-aika- ja kulttuurisihteeri Maarit Lindströmin mukaan.

Viime vuonna tapahtuma kesti viikon, kun taas tänä vuonna se laajeni useammalle viikolle. Suunta on hyvä, kun tekijöitäkin on enemmän mukana, hän kertoo.

Koko tapahtuma käynnistyy lauantaina 23. huhtikuuta Seikelän koululla, jossa järjestetään koko perheen tapahtumapäivä Muksis. Luvassa on muun muassa pelinurkkaus, pomppulinna, poniratsastusta, kasvomaalausta ja 4H:n vappuaskartelua.

Muksis on kulttuuriviikkojen ensimmäinen tapahtuma, joten sinne odotamme paljon osallistujia. Se on tietynlainen päätapahtuma, Lindström sanoo.

Muksiksen lisäksi Lasten kulttuuriviikot pitävät sisällään muun muassa luontoretken Kuuvanvuorelle, nuorten vappuriehan LemuParkissa sekä puutarhailtoja kunnan kirjastoilla. Sormet voi työntää multaan esimerkiksi 2. toukokuuta Maskun pääkirjastolla.

Silloin voi istuttaa orvokin äidille. Se on todella kiva juttu, sillä jokaisella on mahdollisuus osallistua äitienpäiväorvokkien istutukseen.

Myös koulut ovat mukana Lasten kulttuuriviikoilla. Esimerkiksi maskulaiset kakkosluokkalaiset on haastettu Maskun 790-juhlavuoden kunniaksi ideoimaan kunnalle oma maskotti eli ”maskutti”. Kukin luokka valitsee oman maskotin finaaliin, jossa kuntalaiset saavat äänestää suosikkinsa voittoon.

Voittaneesta maskotista teetetään mahdollisesti sitten puku, jota voidaan käyttää kunnan tapahtumissa.

Lindström on iloinen siitä, että tämän vuoden tapahtuma kasvoi entistä isommaksi ja monipuolisemmaksi.

Tarkoitus on tehdä Lasten kulttuuriviikoista vuosi vuodelta monipuolisempi, jossa on useampi järjestäjä eikä vain Maskun kunta. Myös tekemistä riittää lapsille ja nuorille. On myös ollut hienoa saada koululuokkia mukaan erilaisten haasteiden kautta.

Lasten kulttuuriviikkojen järjestämisessä on mukana Maskun hyvinvointipalvelut, MLL, Maskun teatteri, Lemun koulu ja 4H. Koko ohjelman löytää Maskun kunnan kotisivuilta.

Liisa Kallio