Turun tuomiokirkko avasi ovensa samaa sukupuolta oleville vihkipareille

Samaa sukupuolta olevat parit saavat jatkossa mennä naimisiin Turun Tuomiokirkossa. Kuva: Seilo Ristimäki.

SEURAKUNNAT.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto sallii sateenkaariparien vihkimisen tiloissaan. Neuvosto äänesti aiheesta keskiviikkona 9. maaliskuuta. Tuomiorovasti Aulikki Mäkinen kertoo olevansa todella iloinen sateenkaariparien ja heidän läheistensä puolesta. Hänen mukaan päätös on symbolisesti merkittävä askel kohti yhdenvertaisuutta, sillä tuomiokirkko on Suomen merkittävin kirkkorakennus.

On kristillisen uskon mukaista, ettei kenenkään tarvitse näyttää ulospäin jotakin muuta kuin mitä on, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan seurakunta päättää kirkon tilojen käytöstä, mutta vihkimiskäytännöistä vastaa kirkolliskokous. Se ei ole tehnyt päätöstä vihkimisen laajentamisesta samaa sukupuolta oleville pareille.

– Käytännössä vihkimisiä kuitenkin tapahtuu ja jokainen pari löytää vihkivän papin.

Viime kuukausien aikana samaa sukupuolta olevat vihkiparit on toivotettu tervetulleiksi monissa seurakunnissa. Åbo svenska församling päätti omalta osaltaan avata tuomiokirkon sateenkaariparien vihkimisille tammikuussa. Maarian seurakunta teki saman päätöksen helmikuussa ja Kaarinan seurakunta viime viikolla 2. maaliskuuta.

Turun Seutusanomat