Paimiolainen Samuli Nevä tavoittelee tasaisempaa suoritusta Korpilahdelta

Viimeinen kilpailu pitkäaikaisen kartturin kanssa

Paimion Urheiluautoilijoiden Samuli Nevä starttaa F-Cupin talvikauden päätösosakilpailuun. Kuva: Marko Kyöstilä.

MOOTTORIURHEILU. Paimion Urheiluautoilijoiden Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki starttaavat lauantaina 12. maaliskuuta viimeiseen yhteiseen ralliinsa F-Cupin talvikauden päätösosakilpailussa Korpilahdella.

Peräti 104 rallia kestänyt Nevän ja Kivimäen yhteistyö kuitenkin jatkuu Kivimäen jäädessä taustavoimiin ja mahdolliseksi varakartturiksi tilanteen niin vaatiessa. Tampereen Urheiluautoilijoita edustava Kivimäki muistelee lämmöllä vuonna 2005 alkanutta yhteistä taivalta.

– On ollut hienoa nähdä miten kuljettajan into ja sitkeä työ tuottaa tulosta. Jo aikojen alussa Starletilla mentiin lujaa ja viimeistään GT Corollan kyydissä tiedostin, että nyt ollaan tämän auton osalta huipputasolla. Lukemattomia kertoja kilpailutilanteissa saatoin hämmästellä, miten hienosti toimivat niin auto että kuski, Kivimäki aloittaa.
– Nykyisen BMW-aikakauden kehityskaarta seuraan jatkossa suurella mielenkiinnolla, huollosta, taustajoukoista ja erikoiskokeiden varrelta käsin. Tästä on varmasti parhaat palat vielä näkemättä, Kivimäki jatkaa.

Parhaista muistoista Kivimäki ei yhtä nosta ylitse muiden vaan pitää tärkeämpänä kokonaisuutta.
– Matkalle mahtuu kaikenlaisia sattumuksia, varsin paljon onnistumisia ja hienoja kilpailuja. Ehkä liian monta, jotta niistä juuri nyt osaa irrottaa jonkin erillisen huippuhetken. Omalta kohdaltani olen suhteellisen tyytyväinen, että oma taso on riittänyt. Mielessä on tietysti kiitollisuus Samulille luottamuksesta ja mahtavista kokemuksista, joita kaikki eivät saa edes rahalla ostaa, Kivimäki päättää.

Ensi lauantaina ajettavassa F-Cupin toisessa osakilpailussa Samuli Nevä tavoittelee tasaisempaa suoritusta. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Kangasniemellä ajo ailahteli ja lopulta reitiltä poistumisesta tullut aikarangaistus vei viimeisen terän.
– Ehdottomasti tavoitteena on päättää talvikausi tasaiseen suoritukseen ja sitä myöten tasaisiin erikoiskoeaikoihin. Kangasniemellä meni välillä hyvin ja välillä huonosti, enkä ollut tyytyväinen omaan suoritukseeni, Nevä taustoittaa.

Kangasniemen osakilpailun jälkeen Nevä piti ajotuntumaa yllä viime viikonlopun ajotilaisuuden yhteydessä.
– Asiakastilaisuus ajettiin todella pehmeissä olosuhteissa, jota saattaa olla luvassa myös Korpilahdella, ainakin kun katselee sääennusteita. Auto tuntui kyllä hyvältä ja sitä hiukan vielä säädettiin testin jälkeen.
– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kuitenkin seuraavaan koitokseen, vaikka toki haikeuttakin on taustalla Juhan jäädessä pois. Kiitos Juhalle kaikista näistä vuosista, kilpailuista ja yhteisistä kilometreistä, Nevä päättää.

Korpilahden seudulla ajettavassa TGS Rallissa ohjelmassa on viisi erikoiskoetta ja yhteensä reilut 52 erikoiskoekilometriä. Kilpailu starttaa Korpilahden satamasta kello 12, maalijuhlallisuuksia vietetään samassa paikassa kello 16.20 alkaen. 

Turun Seutusanomat