Tykkää turkulaisesta! -toiminta kannustaa: Älä jää yksin mieltä painavien asioiden kanssa, monenlaista tukea ja toimintaa on tarjolla!

Tapahtumia tarjolla kaikenikäisille

Tykkää turkulaisesta! -kampanjan tarkoituksena on haastaa jokainen turkulainen mukaan tekemään hyviä tekoja. Kuva: TYKKÄÄ TURKULAISESTA.

TAPAHTUMAT. Hyvää mieltä levitetään Kauppakeskus Hansan Akateemisen kirjakaupan edessä perjantaina 11. maaliskuuta Tykkää turkulaisesta! -teemalla.

Turun Siskot ja Simot kertovat kello 10–12 muun muassa tulevista pop-up välittämisen keikoista. Senioreiden menovinkeistä voi kysellä paikalla olevilta Liikkuvan resurssikeskuksen järjestötyöntekijöiltä. Halutessaan mukanaan voi tuoda myös jonkin pienen pääsiäisyllätyksen, vaikkapa kortin, joka toimitetaan eteenpäin vanhuspalveluiden asiakkaille.

Vamos Turku on puolestaan paikalla kello 12–14 haastamassa turkulaisia mukaan tuomaan iloa nuoren elämään. Vamoksen pisteellä jokainen voi kirjoittaa kannustavan hyvän mielen -kortti nuorelle. Kortit jaetaan Vamos Turun toiminnassa mukana oleville nuorille.

Tietoa ja virkistystä tarjoaa Tukenasi ry:n Lähitori Iso-Heikki, joka toimii yli 60-vuotiaiden turkulaisten kohtaamispaikkana torstaisin klo 13 palvelutalo Iso-Heikissä. Lähitorilla voi osallistua viikoittain vaihtuvaan ohjelmaan ja vaihtaa kuulumisia muiden kanssa. Myös Turun kaupungin ikäihmisten palveluohjaaja on tavattavissa. Lähitorin kevään teemoina ovat esimerkiksi elämänmuutokset ja mielenhyvinvointi sekä liikunnan positiiviset vaikutukset.

Turussa 16–30-vuotiaille tukea tarjoaa Juttupiste-toiminta Aureliassa. Juttupisteelle voi tulla juttelemaan ihan mistä tahansa itseä mietityttävistä asioista, vaikkapa omasta jaksamisesta. Korona-aika on lisännyt monella yksinäisyyttä. Parisuhteissa saattaa olla haasteita ilman korona-aikaakin. Juttupisteellä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ihmissuhdeammattilaiset kuuntelevat ja auttavat suomeksi tiistaisin ja torstaisin klo 14–17 ja ruotsiksi maanantaisin klo 14–16. Ajanvarausta ei tarvita.

Turun kaupungin nettisivuille on koottu yhteen paikkoja, jotka tarjoavat maksutonta keskusteluapua. Myös monet valtakunnalliset järjestöt tarjoavat maksutonta keskustelutukea.

Tykkää turkulaisesta! -toimintaa koordinoi Tukenasi ry yhdessä Turun kaupunginTurun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Louhos Digital Oy:n kanssa. Valtakunnallisena yhteistyökumppanina on Lähdeliike.

Turun Seutusanomat