Turku Band Festival palaa jälleen livelavoille maaliskuussa

Awake Again -yhtye Turku Band Festivalilla. Kuva: Juha Kurri.

MUSIIKKI.

Turun kaupungin nuorisopalvelujen järjestämä Turku Band Festival esittelee jälleen 16.–19. maaliskuuta paikallista osaamista tuodessaan turkulaisia bändejä lavoille ympäri Turkua. Kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma palaa samalla livelavoille, sillä viime vuonna festivaali striimattiin.

Turku Band Festivalin tuottaja Iida-Sofia Saukkoriipi kertoo, että korona ei ole vaikuttanut tapahtuman suosioon mukaan hakeneiden bändien osalta. Tänäkin vuonna esiintyjiksi halusi yli 80 bändiä.

– Mukaan ohjelmaan valikoitui yli 50 bändiä. Selvää on, että koronarajoitusten ja toimien jälkeen livemusiikin kaipuu on suuri niin yleisön kuin yhtyeidenkin osalta, toteaa Saukkoriipi.

Promoottori Tomi Arvas kertoo, että tapahtuma syntyi alunperin tarpeesta näyttää kaupunkilaisille miten monipuolista ja laadukasta bändimusiikkia kaupungissa tehdään.

– Samalla se on myös turkulaisen musiikin tukemiseen keskittyvä tapahtuma – esiintymisiä ei koskaan ole liikaa.

Turku Band Festivalissa on aikaisempina vuosina esiintynyt satoja yhtyeitä ja yleisöä on paikan päällä käynyt yli 15 000 henkeä. Viime vuoden striimitapahtumaa on katsottu Youtubessa peräti 20 000 kertaa.

Turun Seutusanomat