Melontalaituri, koirapuisto, palkattava puutarhuri – äänestys Maskun asukasbudjetin käytöstä on käynnissä

Yksi äänestettävistä ideoista koskee Vähä-Joumon melontalaiturin rakentamista, joka tekisi kajakkiin noususta turvallisempaa. Kuvituskuva.

MASKU.

Maskulaisilla on maaliskuun loppuun asti aikaa äänestää 29 idean joukosta omaa suosikkiaan Maskun asukasbudjetilla toteutettavista kohteista. Yhteensä kunta on varannut 100 000 euroa asukasbudjettiin. Summa on jaettu maantieeteellisesti: Askaisiin ja Lemuun on varattu molempiin 10 000 euroa ja Kanta-Maskuun 40 000 euroa. Lisäksi koko kunnan alueella on vielä 40 000 euroa käytettävissä.

29 äänestettävää kohdetta ovat maskulaisten itse ehdottamia. Niistä valitaan toteutukseen vähintään 10. Ideoiden joukosta löytyy muun muassa Askaisten urheilukentän kunnostaminen, esteettömän luontopolun toteuttaminen, uimahyppytornin rakentaminen Rivieralle ja Vanhan Postitien esille tuominen. Kaikki äänestysvaihtoehdot löytyvät Maskun kunnan nettisivuilta. Äänestää voivat kaikki yli 12–vuotiaat maskulaiset sähköisesti tai Maskun kirjastoissa 31. maaliskuuta saakka.

Maskun elinvoimapäällikkö Lauri Hyttisen mukaan äänestyksen tulokset julkistetaan mahdollisimman pian huhtikuun alussa. Sen jälkeen alkaa asukasbudjetin viimeinen vaihe eli kuntalaisten eniten äänestämien kohteiden toteutus kuluvan vuoden aikana.

Maskun asukasbudjetti on osa kunnassa käynnistettyä osallistuvaa budjetointia. Se on melko tuore toimintapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Kaikissa kunnissa osallistuvaa budjetointia ei ole vielä otettu käyttöön, mutta Varsinais-Suomessa sitä toteuttavat Maskun lisäksi ainakin Turku ja Laitila.

Liisa Kallio