Kiviteollisuuden kiinteistö varteenotettavin Vehmaan kunnanvirastoksi

Tilat Saarikontiellä eivät enää sovellu kunnanviraston toimitiloiksi.

Kiviteollisuuden rakennukseen olisi mahdollista keskittää kaikki Vehmaan kunnan toiminnot.

VEHMAA.

Vehmaan kunnanvirasto etsii uusia toimitiloja. Nykyiset tilat Saarikontiellä Vinkkilässä ovat epäkäytännölliset ja ahtaat, ja osa rakennuksesta on suljettu sisäilmaongelmien takia. Ensisijainen kohde uudeksi virastoksi on kunnanjohtaja Ari Koskisen mukaan Vinkkilässä sijaitseva Kiviteollisuuden kiinteistö.

Siellä toimii jo kunnan teknisen toimen varikko, ja rehellisesti sanoen kyseinen kiinteistö on vaikein realisoida eli pistää rahoiksi, Koskinen kertoo.

Vaikka Kiviteollisuuden rakennus sopisi parhaiten kunnanvirastoksi Vehmaan omistamista kiinteistöistä, ei muutto sinne tapahtuisi samantien, sillä tilat vaativat remonttia.

Olemme teettämässä parhaillaan Kiviteollisuuden korjaus- ja tilasuunnitelmaa. Kuntotarkastus onkin jo tehty.

Vaihtoehtoja kunnanviraston toimitiloiksi on muutamia: Kiviteollisuuden lisäksi aiemmin vuodeosastona toiminut Kivilinna on nostettu aiemmin esiin, mutta kyseiseen kiinteistöön liittyy riskejä.

– Kivilinna on sote-rakennus, joka siirtyy vuokrasopimuksella hyvinvointialueelle. Jos Kivilinnaan viedään virasto, sitä ei voi tarjota vuokralle ja kunta menettäisi vuokratulot. Sitä riskiä ei kannata ottaa, Koskinen sanoo.

Lisäksi Vinkkilän vanha päiväkoti ja Lahdingon koulu ovat Vehmaan kunnan omistuksessa ja siitä syystä mahdollisia vaihtoehtoja kunnanviraston toimitiloiksi. Tilanne ei ole niiden suhteen kuitenkaan täysin suoraviivainen.

– Vinkkilässä on vielä varhaiskasvatuksen toimintaa, joka siirtyy kirkonkylälle siellä käynnissä olevien remonttien valmistuttua. Sitten saamme keskitettyä varhaiskasvatuksen yhteen paikkaan. Vanhaan Vinkkilän päiväkotiin on kuitenkin haasteellista saada kaikki kunnan toiminnot. Lahdingon koulun kanssa on samat haasteet.

Kiviteollisuuden kiinteistön etuna on, että saman katon alle mahtuisivat kaikki Vehmaan kunnan toiminnot.

– Sitten voitaisiin yrittää realisoida Lahdingon koulu ja vanha päiväkoti. Kivilinna menisi taas vuokralle hyvinvointialueelle.

Aiemmin kunnanvirastoa kaavailtiin myös niin kutsuttuun Säästöpankkiin, jonka kunta vuokraisi Puuman Group Oy:ltä. Kunnanhallitus kuitenkin hylkäsi ehdotuksen yksimielisellä päätöksellä siitä, että viraston toimitilat pitäisi yrittää löytää Vehmaan omistamista kiinteistöistä.

Viraston henkilökunta toivoo pikaista ratkaisua tilakysymykseen, mutta tällä hetkellä aikataulua on mahdoton arvioida Koskisen mukaan.

– Kiirehditään kyllä koko ajan, sillä suhtaudumme tähän vakavasti ja haluamme ratkaista tilanteen mahdollisimman pian.

Liisa Kallio