Keräysauto Siira kurvaa Uuteenkaupunkiin

Lounais-Suomen Jätehuollon kiertävät keräykset Siira ja Pop up -lajitteluasema pysähtyvät kuluvana vuonna myös Uudessakaupungissa. Kuva: Lounais-Suomen Jätehuolto.

KIERRÄTYS. Pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira saapuu Uuteenkaupunkiin tiistaina 22. maaliskuuta. Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) keräysauto palvelee Kalannin SEO:n pihassa kello 16.30–18.

Lajitteluasemalla otetaan vastaan henkilöauto-, pakettiauto- ja peräkärrykuormina tuotuja jätteitä. Siiraan voit tuoda maksutta kotitalouksien vaarallisia jätteitä (enintään 50 kg/l), kodinkoneita, metalliromua ja poistotekstiilejä pakattuna suljettuun muovipussiin. Hinnaston mukaan vastaanotetaan lajiteltua siivous- ja remonttijätettä sekä huonekaluja ja muuta suurikokoista jätettä. Maksullisten jätteiden maksu suoritetaan paikan päällä, joko käteisellä, pankki- tai luottokortilla.

Keräysauto Siira ei vastaanota asbestia sisältävää jätettä, kaasupulloja eikä maatalouden vaarallisia jätteitä.

Uudenkaupungin liityttyä kuluvan vuoden alussa LSJH:n osakaskunnaksi on alueen asukkaille tullut lisää jätteiden lajittelumahdollisuuksia tuttujen palvelujen rinnalle. Näin ollen LSJH:n Pop up-lajitteluasema ja pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira vierailevat myös Uudenkaupungin alueella.

Siira jatkaa Uudestakaupungista matkaansa Mynämäen Rinki-ekopisteelle 29.3. ja Paraisten Nauvon Vikomiin 5.4. kello 16.30–18.00.

Katariina Mäkinen-Önsoy