Maaninkavaara Teatteri Akselin ensi-illassa perjantaina

TEATTERI. Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin perustuva Maaninkavaara-näytelmä saa ensi-iltansa turkulaisessa Teatteri Akselissa perjantaina 18. maaliskuuta. Maaninkavaaran on dramatisoinut Samuli Reunanen (2018) ja Teatteri Akselille sen ohjaa Kauno Takarautio.

Nousiaisen toisesta romaanista, Maaninkavaarasta (2009), tuli ilmestyttyään paitsi kirjallinen menestys, myös todella esitetty näytelmä. Se kertoo kahden sukupolven ja erilaisten arvojen törmäyksestä, mutta on myös tragikoominen ja lempeä isä-tytär -suhteen ja urheiluhulluuden kuvaus.

Maaninkavaara on samalla tuttu mutta myös outo kertomus useasta ihmisestä pienissä piireissä. Miika Nousiaisen näytelmä koskettaa monia, sillä teini-ikäiset voivat samaistua Heidin kamppailuun vanhempien miellyttämisen ja omien haaveiden välillä. Isä Martti taas on tuttu moneltakin taholta maanisessa suhtautumisessaan omaan intohimoonsa.

Teatterista muistutetaan, että esityksiin tullaan vain terveenä. Toiveena on myös, että tulijat tutustuvat yleisön ohjeistukseen Akselin nettisivuilla.

Esityskausi: 18.3.–24.4.2022.

Turun Seutusanomat