Naantalin opiston omaa päivää vietetään lauantaina

Naantalin opiston Birdie-näyttelyssä nähdään muun muassa 9-vuotiaan Liljan maalaama tiainen. Kuva: Jenny Verta.

NAANTALI. Naantalin opisto järjestää keväisen opiston oman päivän lauantaina 26. maaliskuuta maksuttomana koko perheen tapahtumana. Päivä alkaa kello 14 Kristoffer-salissa varjoteatteriesityksellä Vuori, joka rakasti lintua. Aura of Puppetsin tuottama esitys on tunnelmallisen kaunis, läpisävelletty ja sopii kaikenikäisille.

Iltapäivän aikana voi tutustua myös lasten ja nuorten kuvataidekoulun Birdy-näyttelyyn ja Drop in -työpajoihin.

Vuori, joka rakasti lintua on Iida Vanttajan ja Aino Lehtovaaran tunnelmallisen kaunis, läpisävelletty varjoteatteriesitys. Kuva: Arttu Lehtovaara

Varjonukketeatteriesityksen alkuperäisteksti, Alice McLerranin A Mountain who loved a bird, on symbolinen tarina yksinäisyydestä, rakkauden etsimisestä ja sen löytämisestä. Se on universaali ja filosofinen teos, joka visuaalisen tulkinnan kautta herättää myötätuntoa ja johdattaa pohtimaan rakkauden olemusta. Voiko rakkautta opetella, voiko sitä omistaa, mikä rakkauden merkitys meille on?

Koskettavassa tarinassa lapsi voi heijastaa tunteitaan yksinäiseen vuoreen, jonka kivisen sydämen ohikiitävä lintu saa sykähtämään. Ilmaisun välineinä ovat sekä varjoteatterin että nukketeatterin keinot.

Nukkien takaa löytyy nukketeatterin ammattilainen ja nukentekijä Iida Vanttaja. Musiikin teokseen on valmistanut muusikko Aino Lehtovaara. Naantalin Kristoffer-salissa koetaan 26.3. Vuori, joka rakasti lintua -esityksen ensi-ilta. Seuraavat yleisölle avoimet näytökset ovat 3.4. ja koululaisnäytökset 4.4. Aura of Puppetsin Puppet Studiolla. Naantalin opistolla näytös on ilmainen mutta Puppet Studiolla esitettävät näytökset ovat maksullisia. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

Työryhmään kuuluvat Iida Vanttajan ja Aino Lehtovaaran lisäksi varjoteatteritekniikasta vastaava Jari Uusitalo sekä kuvaaja Arttu Lehtovaara.

Katariina Mäkinen-Önsoy