Kari Hämäläinen keskeytti tekniseen vikaan Kuopion SM-rallissa

Kari Hämäläisen käskyttämän Toyota Yariksen jarrut pettivät Kuopion SM-rallin toisella erikoiskokeella. Kuva: Jarno Saari.

MOOTTORIURHEILU

Kuopion Urheiluautoilijat järjesti yhdessä Koillis-Savon Urheiluautoilijoiden kanssa rallin SM-sarjan kolmannen osakilpailun 4.-5. maaliskuuta Kuopiossa ja Tuusniemellä. Kilpailussa oli yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joista kaksi ajettiin perjantai-iltana ja loput seitsemän lauantaina.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden Kari Hämäläinen osallistui kauden toiseen SM-ralliinsa Toyota Yariksella. Toyota on N5 -ryhmän nelivetoinen ralliauto, jolla kilpaillaan tuotantoautojen SM-luokassa kaksi. Autossa on 1,6-litrainen turboahdettu moottori, jonka tehot ovat 300hp/400Nm.

– Lähdimme Kuopioon jo keskiviikkona, koska rallissa ajettiin kahtena päivänä. Nuotitus ja reittiin tutustuminen alkoi jo torstaina ja testasimme autoa Kuopion kaakkoispuolella torstai-iltana noin 15 kilometrin matkan, kertoi Hämäläinen.

Karin kartturina toimii Raision Urheiluautoilijoista Tero Rönnemaa.

Kuopion rallissa oli tarkoitus kasvattaa SM-pistepottia. Helmikuun alussa ajetusta Riihimäkirallista Kari ja Tero saivat luokan viidennestä tilasta 10 pistettä.

– Avauserikoiskoe sujui mukavasti ja olimme sen jälkeen luokkamme viidentenä. Toisella ek:lla pääsimme heti hyvään ajorytmiin, mutta viiden kilometrin kohdalla alkoivat jarruongelmat. Saimme jarruttoman auton maaliin käsijarrun avulla.

Jarruttomuus johti siihen, että edessä oli rallin keskeytys.

– Iso pettymys. Ralli on joskus raakaa. Tavoitteemme kasvattaa SM-pistepottia jatkuu kotimaisemissa Länsirannikon rallissa 13. ja 14. toukokuuta Turussa, summaa Kari.