Nuorisotila Hansakorttelissa muuttaa uusiin tiloihin

Hansakorttelin nuorisotila siirtyy uusiin tiloihin, mutta pysyy edelleen Hansakorttelissa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

NUORISO

Turun kaupungin nuorisopalvelujen suosittu Hansan nuorisotila muuttaa Hansakorttelin sisällä uusiin tiloihin. Muuton syynä on St Erikin aulan remontti. Uusi nuorisotila palvelee entistä paremmin toimintaa.

Nykyinen nuorisotila sijaitsee osoitteessa Eerikinkatu 17 ja uusi osoite on Eerikinkatu 15. Kulku nuorisotilaan on Eerikinkadun puolelta ja tila sijaitsee toisessa kerroksessa. Tila on esteetön porrashissin ansiosta.

Turun kaupunki ja kauppakeskus Hansa ovat tehneet tilasta kahden vuoden vuokrasopimuksen. Vanha nuorisotila sulkeutui 28.2. Nuorisotilan muuton syynä ovat kauppakeskuksessa alkavat remonttityöt.

Uuteen remontoituun nuorisotilaan päästään muuttamaan maanantaina 7.3. Uuteen nuorisotilaan tulee muun muassa minikeittiö, joka mahdollistaa nuorille paljon toivotun kokkailun. Tilassa on mahdollisuus myös rauhallisille keskusteluille erillisen pienryhmätilan myötä. Muutosta aiheutuu vain pieni katkos toiminnalle.

– Hansakortteli on suosittu paikka nuorten keskuudessa ja olemme tunnistaneet nuorisotoiminnan tärkeäksi keinoksi tarjota monialaista ja varhaista tukea nuorille. Uusi tila mahdollistaa aiempaa paremmin muun muassa harrastetoimintaa ja erilaisten ryhmien kokoontumisia avoimen nuorisotoiminnan lisäksi, Hansakorttelin turvallisuus- ja laatupäällikkö Lauri Takkinen kertoo.

Palveluntuottajana jatkaa edelleen Valo-Valmennusyhdistys ry ja tilassa työskentelevät nuorille tutut ohjaajat. Tavoitteena on jatkaa edelleen tiivistä yhteistyötä Hansan kauppakeskuksen kanssa. Toimintamuotoja muokataan yhdessä nuorten kanssa ja tarkoituksena on lisätä uuteen nuorisotilaan esimerkiksi harrastetoimintaa ja erilaisia ryhmiä avoimen nuorisotilatoiminnan lisäksi.