Itämerta rehevöittävä ravinnekuorma kuriin peltojen kipsikäsittelyllä

Kipsin koelevitystä Liedon Savijoen valuma-alueella elokuussa 2016. Kuva: SAVE/Janne Artell.

Kipsikäsittely pelloille: KIPSI-hankkeen on tarkoitus laajentua Varsinais-Suomen lisäksi koko maan rannikkoalueille. 

MAASEUTU. Paimionjoki-yhdistys tarjoaa jokivarren viljelijöille infotilaisuuden peltojen kipsikäsittelystä osana KIPSI-hanketta. Tilaisuus järjestetään hybridinä, eli osallistua voi halutessaan joko etäyhteyden kautta tai Paimion kaupungintalon Paimiosaliin saapumalla 15. maaliskuuta kello 18–20.

Agrologi/viljelijä Olli-Pekka Ruponen kertoo tilaisuudessa esimerkiksi siitä, miten kipsikäsittelytuen haku- ja levitysprosessi etenevät KIPSI-hankkeessa. Illan aikana selviää myös, minkälaisille lohkoille kipsi on optimaalinen tuote, ja mitä hyötyä kipsikäsittelystä on pellon ravinnetasapainolle ja tuotolle.

Tarjolla on tietoa myös NEUVO 2020 -palvelusta sekä mahdollisuus kysymysten esittämiselle tilaisuuden loppupuolella. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Paimionjoki-yhdistyksen ytimen muodostavat seitsemän Paimionjoen valuma-alueella sijaitsevaa jäsenkuntaa, Koski Tl, Lieto, Marttila, Paimio, Pöytyä, Sauvo ja Somero, sekä kannatusjäsenenä Turun kaupunki sekä useat yhdistykset.

Kutsulinkin tilaisuuteen saa ilmoittautumisen yhteydessä laittamalla sähköpostia osoitteeseen henna.juntunen@paimio.fi 13.3. mennessä.

Katariina Mäkinen-Önsoy