Ralliautoilun F-Cupin talvikausi pakettiin lauantaina

Samuli Nevä Paimion UA:sta mukana kisassa

Paimion Urheiluautoilijoita edustava Samuli Nevä bemarinsa ennakkotesteissä helmikuussa. Kuva: Mauri Helle.

Paimiolainen Samuli Nevä starttaa 12.3. Korpilahdella ajettavaan F-Cupin toiseen talviralliin. F-Cupissa ajetaan kauden aikana yhteensä kuusi osakilpailua.

MOOTTORIURHEILU. Ralliautoilun F-Cup 2022 aloitettiin Kangasniemellä helmikuun viimeisenä lauantaina. Sarja jatkuu talvikauden toisen kilpailun tiimoilta Korpilahden TGS Rallissa ensi lauantaina 12. maaliskuuta. Vaikka XX Kangasniemi Ralli ei tuonutkaan paimiolaiselle Samuli Nevälle parasta mahdollista kauden aloitusta, Korpilahdelle hän lähtee kartturinsa Juha Kivimäen kanssa hyvillä mielin.

Viime kaudella uudella BMW Compactilla debytoinut Paimion Urheiluautoilijoita edustava Nevä oli tauon aikana testannut ja säätänyt autoa ahkerasti. Hän totesi ennen talvikauden ensimmäistä koitosta, että mitään tulostavoitteita hän ei ole asettanut.
– LHP Racingin toimittamat Michelinin talvipyörät toimivat testeissä hienosti, joten senkin puolesta homma on kunnossa, Nevä kiittelee.

Viime kaudella kaksi F-Cupin viimeistä osakilpailua uudella autollaan kilpailemaan ehtinyt Samuli Nevä tiimeineen on viettänyt kisatauon aikana pitkät tovit tallissa ja testipoluilla. Viime kauden päätösosakilpailussa pienemmän nuottiluokan voiton napannut paimiolainen ei ollut tyytyväinen auton säätöihin, joten tauko tuli hyvään paikkaan.

Uusi osakilpailu syntyi Korpilahdelle pikavauhtia Jyväskylän UA:n ja Korpilahden UA:n toimesta, että perinteikkään sarjan talvikaudelle saadaan kaksi osakilpailua, kun sarjan alkuperäinen avauskilpailu Valkealassa jouduttiin perumaan.

TGS Rallissa on tarjolla viisi erikoiskoetta ja 50 EK-kilometriä. Pikaisen aikataulun vuoksi valtion teiden saaminen rallikäyttöön ei enää onnistu, mutta perinteisissä Jyväskylän MM-rallin maisemissa on silti tarjolla reitti, joka tarjoaa elämyksiä sekä kuljettajille että katsojille. Mukana on myös rallikäytössä ensimmäistä kertaa ajettavia osuuksia.

– Jatkamme kahdesta edellisestä Korpilahdella järjestetystä rallista tuttua linjaa, jonka punaisena lankana on tarjota kuljettajaystävällinen ja helposti lähestyttävä rallipäivä maankuuluilla erikoiskokeilla. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ilmoittautumismaksut ovat edulliset. F-Cupin lisäksi rallissa on paljon lisäluokkia ja toivotamme kilpailijat sankoin joukoin päättämään talvikautta Korpilahdelle, TGS Rallin kilpailunjohtaja Jussi Perälä kertoo.

F-Cupissa ajetaan kauden aikana yhteensä kuusi osakilpailua, joista kaksi talvella. Viime kauden tapaan F-Cupissa kilpaillaan viidestä eri Cup-mestaruudesta, sekä F-Rally Trophyn mestaruudesta. Mestaruusluokat ovat nuotti, neliveto, yleinen, seniorit ja juniorit. Jokaisessa mestaruusluokassa on viisi eri luokkaa, joista kaksi F-ryhmän autoille ja kolme F Pro -ryhmän ajokeille. Mestaruusjahdissa merkittävimmät pisteet tulevat nyt luokkapisteistä. Sekä F-Ryhmän että F Pro:n viisi parasta saavat lisäksi niin sanottuja yleiskilpailupisteitä.

Katariina Mäkinen-Önsoy