VG-62 viettää juhlavuottaan

Naantalissa vietetään parhaillaan KeltaMustaa viikkoa VG-62:n juhlavuoden kunniaksi.

NAANTALI

Naantalilainen liikunta- ja urheiluseura VG-62 täytti kunnioitettavat 60 vuotta 1. helmikuuta. Vuonna 1962 perustettu viiden urheilulajin seura viettää tällä viikolla seuran värien mukaisesti KeltaMustaa viikkoa, jolle on järjestetty erilaisia koronaturvallisia tempauksia.

– KeltaMustan viikon juttuja ovat Bongaa Vege -kilpailu, Keltamusta ikkuna -haaste ja lasten piirustuskilpailu, kertoo VG-62:n toiminnanjohtaja Marja Kytönen.

Bongaa Vege on VG:n maskotin bongauskilpailu, johon valjastettu sosiaalinen media mukaan.

– Instagramiin tulee vihjeitä siitä, missä maskotin voi nähdä. Kilpailuun myös osallistutaan Instan kautta. Vege-maskotti seikkailee viikon varrella kanta-Naantalin kaduilla ja ehkä esimerkiksi urheilupaikoilla, kertoo Kytönen.

Keltamusta ikkuna -haasteessa yksityiset ja yritykset voivat puolestaan koristella ikkunansa VG-teemalla ja jakaa kuvansa sosiaalisen median kanavissa hashdagilla veegee60.

– Muutamien yritysten kanssa on jo etukäteen sovittu, että he esittelevät urheilumuotia vuosien varrelta, mutta ikkunahaasteeseen voi tietenkin osallistua kuka tahansa, kannustaa Kytönen.

Lisäksi juhlaviikkoon kuuluu lasten piirustuskilpailu. Piirustuksia voi toimittaa VG:n toimiston postilaatikkoon osoitteessa Tuulensuunkatu 8 A, Forsportiin tai Cafe Akseliin. Piirustuskilpailun teemana on ”parhaat VG-muistot”.

Juhlaviikon toiminta on järjestetty koronaturvallisesti – suuren yleisötapahtumien järjestäminen ei nykyisessä tilanteessa ollut mahdollista.

– Juhlitaan isolla porukalla sitten myöhemmin, kun se on taas turvallista, toteaa Kytönen.

Helmikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1962 perustettu VG-62 on nykyään viiden urheilulajin – jalkapallo, jääkiekko, ringette, taitoluistelu ja lentopallo – seura. Vuonna 1962 seuran alkuperäiset lajit olivat jalkapallo, jääkiekko ja lentopallo. Ringette ja taitoluistelu tulivat mukaan 1970-luvulla.

Jäsenmäärä on tällä hetkellä hieman alle 1.200, joista noin 800 on alle 18-vuotiaita.

Seura myös työllistää ympärivuotisesti viisi työntekijää. Toiminnanjohtaja Marja Kytösen lisäksi palkkalistoilla ovat jääkiekon valmennuspäällikkö Tom Koivisto, jalkapallon valmennuspäällikkö Telmo Manninen sekä taitoluistelussa muodostelmaluistelun päävalmentaja Essi Kivistö ja yksinluistelun päävalmentaja Riitta Bakker.

Vaikka valmennuspäälliköiden ja päävalmentajien palkkaamisen myötä monissa lajeissa ollaan huippujen kanssa siirrytty kilpailullisempaan suuntaan, on seurassa pidetty kiinni myös harrastamisen ilosta.

– Lapset ja nuoret saavat harrastaa vain liikunnan riemusta, ketään ei tietenkään viedä väkisin kilpaurheilun pariin. Tämä on tärkeä osa seuramme periaatteita.