Teatterit aloittelevat kevään esityskauttaan

50 prosentin kapasiteetti käyttöön

Turun Kaupunginteatteri. Seutusanomien kuva-arkisto.

Turun Kaupunginteatteri pääsee monen muun kulttuurialan toimijan tavoin vihdoin aloittamaan kevätkautensa.

TEATTERI. Paikallisten teatterien osalta Lounais-Suomen aluehallintoviraston 28.1. antama päätös tarkoittaa innolla odotettua kevätkauden käynnistymistä. Katsomoon saadaan ottaa 50 prosenttia yleisökapasiteetista 29.1.–15.2. aikavälillä.

Turun Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama on iloinen siitä, että helmikuulle suunnitellut ensi-illat toteutuvat.
– Olimme valmistautuneet aloittamaan esitykset heti, kun rajoitukset kevenevät, Valkama kertoo.

Mielenkiintoisena avauksena Kaupunginteatterin kevätkaudelle toimii Peter Shafferin Amadeus, joka nähdään Tuomas Parkkisen ohjauksena Päänäyttämöllä 4. helmikuuta alkaen. Wolfgang Amadeus Mozartin roolin tekee Miro Lopperi ja Antonio Salierin Santtu Karvonen.

Kevätkauden aloituksen viivästyminen ja täyskiellon aikana perutut 43 esitystä ja niiden uudelleenorganisointi vaikuttavat kuitenkin Kaupunginteatterin toimintaan. Vanhoja poikia ja Jalat ilmassa sekä Stand up, Turku -festivaali siirtyvät syksyyn. Liput tulee siirtää teatterin lipunvaihtolomakkeella.

– Pyrimme löytämään tilaa lisäesityksille, jotta saamme siirrettyä jo varattuja lippuja vastaaviin ajankohtiin ja vastaaviin istumapaikkoihin. Tavoitteenamme on saavuttaa näytelmäkohtaiset esitysmäärät alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, Arto Valkama toteaa.
– Kaiken kaikkiaan siirrettyjä lippuja on tuhansia. Teemme kuitenkin kaikkemme onnistuneen teatterielämyksen eteen ja toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä, lisää Valkama.

Diginäyttämö saa jatkoa Turun kaupunginteatterissa.
– Kevätkaudella diginäyttämötoiminta jatkuu viikoittain, sanoo Arto Valkama.
Diginäyttämöllä nähdään lähetyksiä Turun Kaupunginteatterin yleisötilaisuuksista sekä varta vasten verkkoon suunniteltuja teatteriaiheisia sisältöjä. Diginäyttämön sisältöjä voi katsoa teatterin Facebook-sivulta suorana lähetyksenä tai jälkikäteen tallenteena.

Cultura-säätiön Turun Kaupunginteatterin kanssa yhteistyössä käynnistämä kielivähemmistöselvitys etenee. Joulukuussa aloitettu selvitys jatkuu teatterilla järjestettävien haastattelujen ja keskustelutilaisuuksien muodossa.

– Kielivähemmistöselvitys valmistuu kevään aikana. Tapaamisia on aikataulutettu helmi–maaliskuulle, Arto Valkama Turun Kaupunginteatterilta kertoo.
– Kyseessä on pidempiaikainen kehitystyö, jonka tulokset kiinnostavat varmasti muitakin teattereita, Valkama jatkaa.

Selvityksen kohderyhminä ovat venäjän- ja arabiankieliset ryhmät.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!