Talviloma tarjoaa vakkasuomalaisille paljon puuhaa

Viikolla 8 hiihtolomaa viettävät varsinaissuomalaiset. Seutusanomien kuva-arkisto.

Hiihtolomaviikolla 21.–25.2. on tarjolla monipuolisia paikallistapahtumia. Ohessa Seutusanomien otteita laajasta ohjelmatarjonnasta Vakka-Suomessa.

TAPAHTUMAT. Hiihtolomille lompsitaan helmi–maaliskuussa, ja ensimmäisenä lomaviikosta pääsevät nauttimaan varsinaissuomalaiset. 21.–25. helmikuuta (viikko 8) ajoittuva talviloma voi toimia pienenä irtiottona arjen aherruksesta.

Osa työssäkäyvistä pitää lomansa jonain muuna ajankohtana lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana, mutta varsinkin lapsiperheelliset usein säästelevät vapaitaan tähän hetkeen.

Ohessa vinkkejä lähiseudun hiihtolomaohjelmaan, josta osassa on osallistumismaksu, ja osa on kaikille täysin ilmaista ja avointa. Tapahtumanjärjestäjät ovat pidättäneet oikeudet muutoksiin, joten kannattaa ajantasaisin tieto aina tarkistaa heidän nettisivuiltaan.

Kustavin Laukkarin laavulla talvilomaviikolle otetaan varaslähtö Saariston Tulet -laavutapahtumassa 20.2. klo 12–14. Ohjelmassa on grillausta ja pilkkiopastusta. Kunta tarjoa grillimakkaran ja mehua. Mukaan voi ottaa myös omia eväitä.

Kustavin vapaa-aikatoimi järjestää luistelukoulun 4–8-vuotiaille ja kiekkokoulun 6–13-vuotiaille 24.–25. helmikuuta. Luistelukouluun osallistuvilla tulee olla mukana oma kypärä ja kiekkokouluun osallistuvilla kypärä, maila ja kiekko.

Laitila–Pyhäranta 4H-yhdistys toteuttaa hiihtolomapuuhaa alakouluikäisille 23. helmikuuta kello 13–18 Laitilassa, osoitteessa Vihtorinkatu 12.

Pyhärannan Rohdaisten urheilukentällä on ohjelmassa reipasta hiihtolomatoimintaa 22. helmikuuta kello 14–17.

Taivassalon vapaa-aikatoimelta voi varata 21.–25.2. klo 9–15 väliseksi ajaksi perhevuoron liikuntahallille. Hiihtolomaviikon avoimia, maksuttomia vuoroja voi tiedustella vapaa-aikasihteeri Lotta Huuhtaselta.

Uudenkaupungin nuorisopalvelujen 21.–27.2. järjestämiin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen Vello-ajanvarausjärjestelmän kautta.

Kalannin nuokkarin vaatteiden tuunauspaja on 21.2. ja 22.2. kello 12–16.  Anime-elokuvia katsellaan torstaina Vantissa ja Kalannin kirjastolla klo 16–18. Höntsäilykisoihin voi osallistua maanantaina Hiun Laavulla, tiistaina urheilukeskuksessa ja torstaina Kalannin erämiesten majalla klo 15 eteenpäin.

Uki Open Stage! kutsuu 25.2. klo 18 Kulttuurikeskus Cruselliin. Samaan aikaan Crusellissa vietetään uuden näyttelyn avajaisia. Virolaistaiteilijat Riin Pallon ja Kairi Orgusaar esittelevät Invisible Horizons -näyttelyssä maalauksiaan viimeisen kahden vuoden ajalta.

Vehmaan seurakunta järjestää hiihtoloman perhekerhon Myllyjärven leirimajalla 23.2. kello 10–13 ja laskiaissunnuntain koko perheen talviriehan 27.2. kello 11–13 päiväkoti Päivänkakkaran piha-alueella ja luistelukentällä.

Koko viikon kattavana ohjelmana Uudenkaupungin kirjastolla avautuu taidekuja, johon voi tuoda tai lähettää anime-, manga- tai Japani-aiheisia töitä 21.2. mennessä. Jatkuvana toimintana on muun muassa Uudenkaupungin museon tuottama Menneen ajan talvitouhut -mobiilipeli, joka on pelattavissa 19.2.–13.3. välisen ajan.

Katariina Mäkinen-Önsoy