Kyösti Mäkimattila sävelsi Runo kasvaa lauluksi -kilpailun voittajarunosta laulun

Kyösti Mäkimattila Turun Kirjamessuilla lokakuussa. Seutusanomien kuva-arkisto.

MUSIIKKI. Turussa asuva laulaja–lauluntekijä Kyösti Mäkimattila julkaisi ystävänpäivänä Varjojen enkelit -singlen. Mäkimattilan lauluksi tuottama runoteksti voitti Mielenterveyden keskusliiton viime syksynä järjestämän Runo kasvaa lauluksi -kirjoituskilpailun.

Kaikille avoimessa Runo kasvaa lauluksi -kilpailussa haettiin toivosta ja lohdusta kertovia runoja, joita kilpailuun saapui kaiken kaikkiaan 120 kappaletta. Liiton kulttuurikummina hiljattain aloittanut Mäkimattila osoitti tukensa kilpailulle säveltämällä voittajarunon valmiiksi kappaleeksi.

Varjojen enkelit on kisan voittaneen Anniina Holma-Suutarin käsialaa. Runo kertoo tarinan varjoihin pudonneista ihmisistä, ja halusta päästä jälleen kiinni valoon.

Mielenterveysbarometrin (2021) mukaan yli 95 % mielenterveyskuntoutujista pitää kulttuuria sopivana muotona mielenterveysongelmien selättämisessä. Liitto järjestääkin aktiivisesti erilaista toimintaa kulttuurin ja taiteen parissa auttaen ihmisiä löytämään luovia ilmaisukeinoja ja tukeakseen heitä toipumisessa.

Varjojen enkelit -kappale ilmestyi täydelliseen aikaan, kun yhteiskunta alkaa avautua pitkään kestäneiden rajoitusten jälkeen. Monella, erityisesti nuorilla ja haavoittuvassa asemassa olevilla ihmisillä, on takanaan mielenterveyttä koettelevat ajat.

Upea ja lohdullinen kappale on kuunneltavissa Spotifyssä.
Lisää Runo kasvaa lauluksi -kilpailusta ja voittajarunosta Mielenterveyden keskusliiton sivuilla.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

50-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Mielenterveyden keskusliitto julkaisi viime vuoden aikana 50 tarinaa mielenterveydestä. Runo kasvaa lauluksi -kirjoituskilpailu oli osa juhlavuoden tarinakokonaisuutta.