Maskussa tarjolla 30 kesätyöpaikkaa – myös kesätyötuki haettavissa

Osa Maskun kesätyöntekijöistä pääsee työskentelemään pihatöiden parissa. Kuvituskuva.

MASKU.

Maskun kunnan kesätyöhaku avautui helmikuun alussa. Tarjolla on kesätyöpaikka 30:lle 16–23-vuotiaalle nuorelle, jotka eivät ole aiemmin olleet kunnan kesätöissä. Maskun vs. talous- ja henkilöstöjohtaja Reima Lindemanin mukaan kesätyöntekijät voivat päästä työskentelemään muun muassa ulkotöiden tai lasten parissa.

– Kesätyöpaikkoja on teknisellä toimella, joka sisältää muun muassa nurmikon leikkuuta ja erilaisia pihatöitä. Sitten varhaiskasvatuksen ja hyvinvoinnin puolella on myös paikkoja. Esimerkiksi museota on päässyt kesätyöntekijä hoitamaan. Tietysti on vielä leirejä, joissa nuoret pääsevät avustamaan, hän kertoo.

Nuoret voivat hakea kesätöitä Kuntarekry-sivuston kautta, jossa he voivat ilmaista suosikkinsa tarjolla olevista pesteistä. Lindemanin mukaan heillä on edessä vaikea tehtävä hakuajan päätyttyä, sillä kaikille halukkaille ei riitä töitä.

– Pyrimme valitsemaan sopivimmat hakijat eri osa-alueille, mutta se on vaikeaa, sillä paikkoja on 30 ja viime vuonna hakijoita oli noin 100. Suurta karsintaa täytyy tehdä.

Tullessaan valituksi nuorella on edessä 30 päivää kesätöitä. Palkkaa siitä kertyy noin 800 euroa. Lindemanin mukaan nuorien kannattaa hakea kunnalle, sillä kesätöistä kertyy arvokasta kokemusta.

– Varsinkin nuorempien, jotka eivät ole täysi-ikäisiä, voi olla vaikea löytää töitä, joten heidän kannattaa varsinkin hakeutua kunnalle töihin. Tietysti myös toivomme, että nuoret viihtyvät ja saavat kokemusta. Myös korvauksen myötä on sitten omaa käyttövaraa.

Kesätyöpaikkojen lisäksi Maskun kunta tukee paikallisten 15–18-vuotiaiden työllistymistä kesätyötuella, jonka avulla yritykset, yhdistykset ja säätiöt voivat palkata nuoria töihin. Kahden ja neljän viikon työjaksoja tuetaan 150 euron ja 300 euron summilla.

– Tälle vuodelle tukea on varattu pikkuisen enemmän kuin viime vuodelle. Nuori hankkii työpaikan itse, ja hakiessaan työtä hän voi esittää tiedon kunnan kesätyötuesta. Hakemus pitää toimittaa 10. huhtikuuta mennessä, Lindeman sanoo.

Maskun kesätyöhaku päättyy 5. maaliskuuta.

Liisa Kallio