Sauvon kunta esittäytyy naapurustoportaalissa

Karunan Urheilijat toteuttaa Sauvon Karunaan vuosittain ladut Rantolan pelto- ja metsämaisemiin lumitilanteen salliessa. Kuva: Karunan Kyläyhdistys.

SAUVO. Naapurustoportaali Know Your Hoodsiin viime viikolla liittynyt Sauvo haluaa kuulla asukkailtaan, miksi maalaiskuntaan kannattaa muuttaa.

Naapurustojen hakukone Know Your Hoods kokoaa yhteen tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Unelmiensa naapurustoa voi hakea esimerkiksi meren rannalta, metsän reunalta tai maaseudun rauhasta kätevästi kuntarajat ylittäen. Palvelussa on mukana useita kuntia Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta.

– Sauvossa on erityistä toisten auttaminen ja mahtava talkoohenki, jonka myötä olemme päässeet nauttimaan esimerkiksi hiihtoladuista tänäkin talvena. Toisista välittävän ilmapiirin lisäksi haluamme nostaa esiin muun muassa valloittavat merelliset maisemat ja toimivan sijainnin kahden kaupungin välissä. Uskomme, että Know Your Hoodsin ja sinne kerättävien asukkaiden kommenttien avulla saamme kerrottua vetovoimatekijöistämme uskottavasti yhä laajemmalle yleisölle, kertoo Sauvon kunnanjohtaja Satu Simelius.

Sauvon kunta ja Know Your Hoods kannustavat paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän kotikulmillaan. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa. Pieni kannustinkin on tiedossa, sillä 6. maaliskuuta mennessä asuinalueestaan kommentin jättäneiden sauvolaisten kesken arvotaan Sauvon tuotepalkinto ja muutama pienempi hyvän mielen palkinto.

– Tällä hetkellä käyttäjiä kiinnostaa erityisesti paikallisten kokemukset asuinpaikoistaan ja nyt haluamme kuulla sauvolaisilta, miksi Sauvoon kannattaa muuttaa. Asukkaiden kommentit antavat arvokasta tietoa muuttajille, mutta myös kunnalle aluekehityksen tueksi, Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen sanoo.

Turun Seutusanomat