Runosmäki saa monitoimitalon – rakentaminen alkaa maaliskuussa

Mallikuva tulevasta monitoimitalosta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

TURKU.

Runosmäestä puretun koulun tilalle aletaan rakentaa monitoimitaloa. Rakennus on laajuudeltaan yli 5000 kerrosalaneliömetriä, ja sen tilat jakautuvat kaupungin ja seurakunnan kesken. Rakentaminen alkaa maaliskuussa.

Kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja, vs. tilapalvelujohtaja ja Turun kaupungin edustaja Leevi Luoto on tyytyväinen hankkeen etenemiseen.

– Turun kaupunki on toteuttanut viime vuosina isoja monitoimitaloja Yli-Maariaan ja Hirvensalon Syvälahteen. Näissä hankkeissa on luotu malli tilojen tehokkaalle yhteiskäytölle kaupungin eri toimintojen kesken. Runosmäen monitoimitalossa yhteiskäytön suunnittelu viedään kokonaan uudelle tasolle, kun saman katon alle yhdistetään laajasti kaupungin ja seurakunnan toimintoja, Luoto kertoo.

Uuteen monitoimitaloon on tulossa päiväkoti, neuvola, perhekeskus, kirjasto ja nuorisotila. Seurakunnan tiloja ovat kirkkosali, seurakuntasalit, toimituskappeli, sakaristo, diakonian vastaanottotila ja kerhotilat. Monitoimitaloon tulee myös yhteiskäyttötiloja, jotka ovat asukkaiden ja alueen toimijoiden yhteisessä käytössä. Tavoitteena on saada runosmäkeläisille helposti lähestyttävä ja avoin kylätalo, jossa erilaisten uskontojen ja vakaumusten näkyminen on tervetullutta.

Myös runosmäkeläiset ovat saaneet osallistua hankkeeseen. Turun kaupungin aluetyönkehittäjä Sari Turpeinen kertoo tehneensä yhteistyötä alueen asukkaiden kanssa, jotta uudet tilat palvelisivat kaikkia runosmäkeläisiä. Yhteistyö jatkuu keväällä aluefoorumin merkeissä.

– Toivomme, että asukkaat osallistuisivat jatkossakin toiminnan kehittämiseen ja talon käyttöönottoon. Kevään aikana on tulossa Runosmäki-Raunistula-suuralueen aluefoorumi, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus esittää kaupungin työntekijöille esimerkiksi monitoimitalohankkeeseen liittyviä kysymyksiä. Tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin, Turpeinen sanoo.

Monitoimitalo-hankkeen tilaajana on Turun kaupungin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö KKOY Runosmäen monitoimitalo. Monitoimitalon budjetti on 19,9 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Runosmäki yhdessä -ryhmittymä ja urakoitsijana toimii NCC Suomi Oy. Monitoimitalo valmistuu helmikuussa 2024.

Turun Seutusanomat