Paimio julkisti matkailusivustonsa tiistaina

Paimion matkailubrändin mukainen visitpaimio.fi sivusto avautui 1. helmikuuta. Kuva: Viljami Huhtala.

PAIMIO.

Paimion matkailupalvelut löytyvät nyt kootusti uusilta visitpaimio.fi -verkkosivuilta. Osana matkailustrategiaansa Paimion kaupunki on avannut myös samannimisen Facebook-sivun. Helmikuun ensimmäisenä päivänä lanseeratun verkkosivuston ylläpidosta ja markkinoinnista vastaa paikallinen yritys, ImmaisiGraphics.

Paimion Kehitys Oy:n tilaama matkailua ja hyvinvointia sisältävä sivusto on tarkoitettu sekä paikallisten että matkailijoiden tarpeisiin. Sivustolla esitellään kaupungin julkisten palveluiden lisäksi monipuolisesti paikallisyritysten palveluita.

Kasvusuuntainen Paimio tarjoaa matkailijalle esimerkiksi arkkitehtuuria, luontomaisemaa, historiaa sekä kulttuuria. Funkkisarkkitehtuurin helmi, Alvar ja Aino Aallon suunnittelema parantola, luonto- ja retkeilykohteet ja monipuoliset maaseutukaupungin palvelut ovat olleet jo kauan Paimion valtteja, jotka nyt saavat ansaitsemansa huomion yhteisellä verkkosivustolla.

Parantola on yksi kaupungin tunnetuimmista käyntikohteista, jota kehitetään koko ajan. Paimio erottuu hyvin edellä mainittujen vetovoimatekijöidensä ansiosta ainutlaatuisena matkailukohteena, joka kestää vertailua isompien naapurikaupunkien matkailutarjonnassa.

Kaupungin läpi virtaava Paimionjoki jokilaaksoineen on matkailijalle kiinnostava kohde jo pelkästään sen vehreän maiseman vuoksi. Laaksossa avautuva kulttuurimaisema on Suomen mitassakin harvinainen. Erityisesti kesäisin Paimionjokilaakson ympärillä kulkevien teiden varsilta voi löytää kahviloita tai lähiruokapuotien herkkuja. Jokilaaksossa sijaitseva Askalan voimalaitos ja Askalankosken keto tarjoavat kävijöilleen kiehtovan päiväretkikohteen.

August Pyölniitun museo tarjoilee vierailijalleen mielenkiintoisen katsauksen Maljamäen alueen historiaan pienviljelijän ja itseoppineen tiedemiehen August Pyölniitun näkökulmasta. 1980-luvulla museoidussa Pyölniitun sisarusten entisessä kodissa tuntuu todella aika pysähtyneen niille aloilleen, kun August asui siellä siskojensa Idan ja Olgan kanssa.

Paimion keskustassa matkailijoita houkuttelevat monet putiikit, museot ja nähtävyydet. Luontopolut suo-, metsä- tai jokimaisemissa puolestaan tarjoavat edullisen päiväretkikohteen.

Katariina Mäkinen-Önsoy