Lämmöllä saattaen -keräyksellä muistamisia hoivakoteihin

Lämmöllä saattaen -keräys kutsuu kaikenlaisten käsitöiden taitajia mukaan tempaukseen. Seutusanomien kuva-arkisto.

SEURAKUNTA. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä järjestetään 1.–28. helmikuuta Lämmöllä saattaen -keräys, jonka avulla halutaan muistaa erityisesti saattohoitovaiheessa olevia hoivakotien asukkaita.

Villasukat, myssyt, muhvit tai eri materiaaleista itse tehdyt kauniit muistoesineet, kuten enkelit, kyyhkyset tai ristit, ovat lämmin viesti tekijältään elämänsä loppuvaiheessa olevalle hoivakodin asukkaalle. Osallistua voi neulomalla, virkkaamalla tai askartelemalla lähimmäiselle pala läheisyyttä ja muistamista.

Käsityöt voi palauttaa Vanhuskeskuksien infopisteisiin arkisin kello 12–14.30, Tuomiokirkon Pyhiinvaelluskeskukseen 9.2., 16.2. ja 23.2. kello 12–18, Karderoopiin 3.2. ja 10.2. kello 8.30–12 tai Diakoniakeskukseen 17.2. kello 9–11 sekä 24.2. ja 28.2. kello 9–11 tai 13–16.

Lahjoituksia voi valmistaa itsekseen, mutta kutomaan voi tulla tilanteen niin salliessa myös yhteisille käsityötreffeille. Keräykseen liittyvien kokoontumisten suhteen noudatetaan helmikuussa vallitsevia koronaohjeistuksia.

Tällaisia tilaisuuksia järjestetään Karderoopissa ja Turun Tuomiokirkon tiloissa sijaitsevassa Pyhiinvaelluskeskuksessa edellä mainittuina aikoina. Omat käsityövälineet ja langat kannattaa ottaa mukaan. Pyhiinvaelluskeskuksessa on myös hiukan lankoja ja muutamia puikkoja ja virkkuukoukkuja käytettävissä. Karderoopin käsityötreffeille tulee ilmoittautua etukäteen.

Keskiviikkona 9.2. kello 14–15 toteutetaan vapaamuotoiset ”etäkäsityötreffit” Teamsin kautta.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Karderoopin ja Pyhiinvaelluskeskuksen yhteistyökumppaneina keräyksessä ovat Turun kaupungin vanhusten asumispalvelut sekä Taito Varsinais-Suomi.

Katariina Mäkinen-Önsoy