Kaarinassa tarjolla 80 kesätyöpaikkaa

Kesätöitä on tarjolla muun muassa Kaarinan kirjastossa, joka sijaitsee kaupungin keskustassa Kaarina-talossa.

KAARINA.

Kaarinassa kesätyöpaikkahaku alkaa 15. maaliskuuta. 16–25-vuotiaille nuorille on tarjolla yhteensä 80 kesätyöpaikkaa muun muassa viheralueiden hoidossa, kirjastossa, ikäihmisten parissa, laitoshuollossa ja lasten leikki- ja toiminnan ohjauksessa. Kaarinan kaupungin toimistosihteeri Anne Rostedt kertoo, että kesätöitä voi hakea kahta väylää pitkin.

Kaarinassa on käytössä haastattelu- ja arvontahaku. Jos ei ole ollut viime vuonna kaupungilla kesätöissä, niin osallistua molempiin. Muussa tapauksessa voi hakea haastattelun kautta. Nuori voi myös kohdentaa haun yhteen hänelle mieluiseen paikkaan, hän sanoo.

Rostedtin mukaan päiväkotien ja kirjastojen pestit ovat olleet pääsääntöisesti suosituimpia kaupungin kesätyöpaikoista. Nuoren kanssa tehtävä työsopimus kestää kuukauden verran, ja palkkaa saa 760 euroa. Eniten paikkoja on auki kesä-heinäkuulle.

– Suurin osa hakijoista on 16–18-vuotiaita opiskelijoita, jotka ovat vielä koulussa toukokuussa ja palaavat sinne taas elokuussa. Joissain tapauksissa työt voivat jatkua syyskuulle muutaman päivän verran, jos se nuorelle sopii, Rostedt kertoo.

Hän kehottaa nuoria pitämään reippaan mielen työnhaussa.

– Hyvällä, reippaalla asenteella ja omana itsenään haastatteluun ja kertoo avoimesti, miksi hakee jotakin paikkaa.

Liisa Kallio