K-Supermarket Koivulan kauppiaina aloittavat Anette Holappa ja Jukka-Pekka Koskinen

Erno Selänne siirtyy K-Supermarket Laitilan kauppiaaksi

Turussa K-Supermarket Koivulan kauppiaina aloittavat huhtikuun alussa Anette Holappa ja Jukka-Pekka Koskinen. Kuva: Kesko.

Turun K-Supermarket Koivulan kauppiaiksi siirtyvät salolaiset Anette Holappa ja Jukka-Pekka Koskinen. Turkulainen Erno Selänne jatkaa sen sijaan kauppiasuraansa Vakka-Suomen puolella, Laitilassa. 

YRITYSUUTISET. Vuodesta 2008 alkaen kauppiaina toimineille Anette Holapalle ja Jukka-Pekka Koskiselle Turussa sijaitseva K-Supermarket Koivula on järjestyksessään neljäs kauppapaikka. Viimeiset 8,5 vuotta K-Supermarket Perniön kauppiaina työskennelleet Holappa ja Koskinen ovat iloisia päästessään jatkamaan kauppiasuraansa Koivulassa.
– Olemme innoissamme päästessämme tutustumaan henkilökuntaan ja Koivulan asiakkaisiin, uudet kauppiaat sanovat.

Huhtikuussa Turussa työnsä aloittava kauppiaspariskunta kertoo, että aluksi keskitytään kaupan tuoreosastoihin ja niiden kehittämismahdollisuuksiin.
– Tulemme kartoittamaan paljon uusia pien- ja lähituottajia. Haluamme tarjota asiakkaillemme helppoa ja nopeaa asiointia erinomaisella palvelulla niin, että kaikki tarvittava löytyy mahdollisimman kattavasti.

Vastuullisuustyö kuuluu K-Supermarket Koivulan jokapäiväiseen arjen työhön.
– Periaatteisiimme on aina kuulunut tarjota mahdollisimman kattava valikoima esimerkiksi Reilun kaupan tuotteita, luomua ja varsinkin lähellä tuotettuja tuotteita. Toteutamme K Kiertotalouskonseptia ja sen lisäksi lahjoitamme esimerkiksi hävikkiruoat eteenpäin, listaavat Holappa ja Koskinen.

K Kiertotalouskonseptissa otetaan huomioon viime kesänä voimaan tulleen jätelain vaatimusten lisäksi myös tehokas paluulogistiikan hyödyntäminen sekä kaupan sisäisen kierrätyspisteen päivitys.

K-Supermarket Koivulan nykyinen kauppias siirtyy Laitilaan.
Erno Selänne aloittaa K-Supermarket Laitilan kauppiaana maaliskuun alussa. Parhaillaan hän valmistelee muuttoa Turusta Laitilaan. Kuva: Kesko.

Neljännen polven paljasjalkaista turkulaista, k-kauppias Erno Selännettä odottaa uusi koti Laitilassa. Muuttoon on hyvä syy, sillä hän aloittaa paikallisen K-Supermarketin kauppiaana 1. maaliskuuta.
– Lähden suurella innolla tekemään K-Supermarket Laitilasta entistäkin Tavallista parempaa ruokakauppaa. Kiitän nykyistä kauppiasta Raimo Saarista hyvin hoidetusta kaupasta, jota hän on perheensä kanssa luotsannut pitkään. Hän on eläkepäivänsä ansainnut, kertoo Selänne.

K-Supermarket Laitilan valikoimassa korostuvat paikalliset ja suomalaiset tuoretuotteet. Monipuoliset liha-, kala-, leipä-, sekä hedelmä- ja vihannesosastot yhdessä palvelevan Herkkutorin kanssa muodostavat laadultaan ja valikoimiltaan paikkakunnan parhaan kokonaisuuden.
– Tarjoamme alati uusia vinkkejä ja ideoita ruoanlaittoon hyvän asiakaspalvelun kera. Asiakkaiden toiveita valikoimista kuunnellaan herkällä korvalla ja niihin reagoidaan heti. Kauppaan on jo tilattu pari pikakassaa, jotta voimme palvella sujuvammin kiireisimpiä asiakkaitamme. Lastenruokien ja vegeruokien valikoimia kasvatetaan heti. Kauppaan tulee myös uusi mehukone ja rekrytoimme oitis lisää myyjiä ja osastovastaavia kauppaan. Lupaan, että kauppa pidetään siistinä, avarana ja hyvässä järjestyksessä, toteaa Selänne.

K-Supermarket Laitilassa on alueen kattavin verkkokauppa, jossa noutomahdollisuus viikon jokaisena päivänä aamusta iltaan. Arkisin asiakkailla on mahdollisuus kotiinkuljetukseen. Kuljetuksissa käytetään päästötöntä, pelkästään sähköllä toimivaa autoa.

Erno Selänne on työskennellyt koko ikänsä K-ruokakaupoissa.

Hän työskenteli 19 vuotta K-Supermarket Raisio Centerissä lihamestarina ja myymäläpäällikkönä ja kaksi vuotta K-Market-kauppiaana Tampereella. Kauppiasharjoittelunsa hän suoritti Raisio Centerissä talousneuvos, emerituskauppias Pentti Kallialan ohjauksessa. Laitilaan hän siirtyy K-Supermarket Koivulasta Turusta, jossa hän on toiminut kauppiaana reilun neljän vuoden ajan.

Vapaa-ajalla Selänteen harrastuksiin ovat kuuluneet kirjallisuus, teatteri ja matkustelu. Matkoillaan hän bongailee historiaa ja maailmanperintökohteita.

K-Supermarket Laitilan nykyinen kauppias Raimo Saarinen on tehnyt komean liki 39 vuoden pituisen kauppiasuran. Niistä 34 vuotta hän on toiminut Laitilassa.
– Tämä nykyinen kauppa on minulle Laitilassa jo neljäs kauppa ja koko perheellä olemme olleet tässä mukana. Haluamme esittää kiitoksemme asiakkaillemme ja henkilökunnallemme sekä toivottaa onnea ja menestystä uudelle kauppiaalle, Saarinen sanoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy