Yhteiset pelisäännöt vaalikampanjoinnille

Markkinatyyppisiä vaalitapahtumia ei järjestetä ainakaan 15. tammikuuta asti. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto

ALUEVAALIT

Varsinais-Suomen Kokoomus, Sdp, Perussuomalaiset, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja Rkp ovat yhdessä sopineet ja päättäneet pelisäännöt aluevaalikampanjoinnille Varsinais-Suomessa.

AVIn päätöksen mukaisesti kaikki kokoontumiset on kielletty sekä sisällä että ulkona 15.1. saakka. Mikäli AVIn ohjeet muuttuvat 16.1. alkaen tai ennen sitä, arvioidaan tilannetta uudelleen.

Puolueet ovat sopineet, että vaalitilaisuuksia, joihin ihmiset kokoontuvat, ei järjestetä. Myöskään vaalitelttoja, -mökkejä tai muita vastaavia ei käytetä. Mainoksia ja muuta vaalimateriaalia voi jakaa, mutta näitä tilaisuuksia ei mainosteta, jotta vältetään ihmisten kerääntyminen paikalle. Kaikissa kohtaamisissa noudatetaan ohjeistuksia turvaväleistä ja maskin käytöstä.

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12.1. Ennakkoäänestyspaikkoja on runsaasti muun muassa kauppojen ja muiden julkisten tilojen yhteydessä. Äänestäminen on yhtä turvallista ja helppoa kuin kaupassa käynti. Puolueet kannustavatkin jokaista äänestäjää käyttämään äänensä näissä tärkeissä vaaleissa, joissa ratkaistaan se, ketkä tulevaisuudessa päättävät Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta.