Mynämäen osallistuva budjetointi käyntiin – hankkeita saa ehdottaa

MYNÄMÄKI. Mynämäkeläiset voivat ehdottaa 31.1.–18.2. osana osallistuvaa budjetointia toteutettavia hankkeita. Ehdotukset perusteluineen voi jättää sähköisesti kunnan verkkosivuilla olevan lomakkeen välityksellä tai täyttämällä lomakkeen kirjastossa olevaan laatikkoon.

Mynämäen kunnanhallitus valitsee ehdotuksista hankkeet kuntalaisten äänestettäväksi. Valittavien kohteiden tulee täydentää/monipuolistaa palveluja ja palvella laajaa asukasjoukkoa kuntastrategian ja kyseessä olevan vuoden talousarvion tavoitteita tukien. Jatkoon valituista hankkeista järjestetään kuntalaisäänestys. Äänestää voi kolmen viikon ajan verkkosivujen kautta sähköisesti tai jättämällä äänestyslipuke kirjastossa olevaan laatikkoon. Kunnanhallitus valitsee määrärahojen puitteissa toteutettavan hankkeen/hankkeet eniten ääniä saaneista ehdotuksista.

Viime vuoden keväällä jätetyn aloitteen tiimoilta osallistuvaa budjetointia vuodeksi 2022 valmistelleet kunnanjohtaja Seija Österberg ja hallintojohtaja Marja Kärkkäinen katsovat, että hankkeilla on myönteisiä vaikutuksia yritysten toimintaedellytyksiin sekä lasten hyvinvointiin.

Mynämäen kunta on varannut tämän vuoden talousarviossa osallistuvaa budjetointia varten 10 000 euron määrärahan.

Katariina Mäkinen-Önsoy