Saaren Valo avaa taianomaisen valomaailman Naantalin Livonsaarelle

Helmikuun alussa Flowers of Life esittelee uransa varrelta valittuja teoksia Saaren valo -tapahtumassa. Teokset ovat erikoisvaloilla valaistuina esillä Naantalissa Livonsaaren Seurantalon ympärillä ja talon sisätiloissa.

NAANTALI. Naantalissa sijaitsevaan Livonsaaren Seurantalon pihaan avautuu 3.–4. helmikuuta Saaren Valo -teoskokonaisuus. Lisäksi Seurantalon sisäpuoli muuttuu maagiseksi hohtomaailmaksi, jota pääsee tarkastelemaan seurantalon ikkunoiden läpi. Koronarajoitusten salliessa myös sisällä. Teokset ovat valaistuna molempina päivinä kello 17–20. Tilaisuus on yleisölle maksuton.

Saaren Valo -valotaideteoksen takaa löytyvä Flowers of Life -taiteilijaryhmä on toiminut 17 vuotta. Livonsaaressa asuva ja työskentelevä Veikko Lappalainen on taiteilijaryhmän perustaja.
– Tarina alkoi, kun löysin hohtomaalit eli uv maalit ja rupesin maalaamaan pimeässä hohtavia maalauksia. Suurimman innoitukseni saan pyhästä geometriasta, jota edustaa Elämän Kukka symboli, Lappalainen kertoo.

Kuluneiden vuosien aikana ryhmän tekeminen on kehittynyt ammattimaisemmaksi, sekä saanut uusia tekniikoita ja muotoja kuten videohologrammit ja pixel led -installaatiot.

Lappalaisen mukaan korona-aika on yllättänyt ryhmän siinä, että se ei ole paljoakaan haitannut heidän toimintaansa. Se johtuu siitä, että installaatiot tulevat pääosin ulkotiloihin, joihin ne voidaan pystyttää pitkiksikin ajoiksi.
– Vuodesta 2022 odotan erityisen hyvää, koska kaksi uutta aivan järjettömän hienoa installaatiota on kehittymässä, uudesta luovuudesta on syntymässä urani kohokohtia, hän iloitsee.

Vuosien mittaan ryhmä on vieraillut 24 maassa ja valotaideteoksia on ollut esillä yli sadassa kulttuuri- tai yritystapahtumassa. Suomessa he ovat olleet esillä muun muassa Lux Helsingissä sekä Turussa juuri pidetyssä Valon Polku -tapahtumassa.

Flowers of Life -taiteilijakollektiivi järjestää tapahtuman yhteistyössä Livonsaaren kyläyhdistys ry:n kanssa. Tarmokkaan yhdistyksen puheenjohtaja Leena Heikkilä on tulevasta riemuissaan.
– Saamme tarjottua Veikon upeita töitä ihmisille iloksi ja valoksi talven keskelle. Ulkotilaisuudessa kuljetaan perheittäin ja omin seuruein, jolloin tilaisuus on koronaturvallinen. Toivottavasti yleisöä saapuu laajemmaltakin alueelta vierailemaan saarellamme. Ja kaikki Valo-nimiset, heillä on nimipäivä 3. helmikuuta, Heikkilä toteaa.

Turun Seutusanomat