Pyhärannan kunnanvirastolle kartoitetaan väistötiloja

Pyhärannan kunnanvirasto. Seutusanomien kuva-arkisto.

PYHÄRANTA. Pyhärannan kunnanhallitus on määrännyt rakennustarkastajan tilaamaan kuntotutkimuksen Ihodessa sijaitsevasta Säästöpankin kiinteistöstä osana kunnanviraston väistötiloja koskevaa valmistelua.

Kunnanhallituksen jäsenet Markku Laine ja Sinikka Pirttinokka jättivät 13. joulukuuta pidetyssä hallituksen kokouksessa eriävän mielipiteen, jossa he luonnehtivat päätöstä huonosti valmistelluksi. Heidän mukaansa pitäisi ensin tietää, millainen vaikutus laitehankinnoilla on ollut Pyhärannan kunnanviraston sisäilmaongelmiin.

Selvitystyö aloitettiin viime talvena kunnanvirastolla tehdyn rakennetutkimuksen myötä. Sen jälkeen viranhaltijat ovat valmistelleet kunnanviraston toimintojen siirtämistä väistötiloihin ja selvittäneet kunnan alueella olevien vapaiden kiinteistöjen hyödyntämismahdollisuudet väistötiloiksi. Lisäksi on tehty hinta-arvio moduulirakennuksesta ja kartoitettu vaihtoehtoja moduulirakennuksen sijoituspaikaksi.

Moduulirakennusten kustannukset ovat pitkälti kiinni vuokra-ajasta ja väistötiloille asetetusta vaatimustasosta. Kartoituksen perusteella hintataso esimerkiksi viiden vuoden vuokra-ajalle on noin 17–22 €/m2 eli esimerkkipohjassa 350 m2 vuokra olisi noin 6000–7700 €/kk alv 0 %.

Kunnanviraston peruskorjaukselle laaditusta kustannusarviosta sen sijaan selviää, että perusteellisen korjaamisen hintalappu nousisi runsaaseen kahteen miljoonaan euroon.

Katariina Mäkinen-Önsoy