Aluevaltuuston edustajat selvillä

Uurnat on tyhjätty, äänet laskettu ja aluevaalien tulokset ovat selvillä.

ALUEVAALIT

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle valittiin 79 edustajaa 742:n ehdokkaan joukosta.

Äänestysprosentti jäi 49,5:een.

Eniten aluevaltuustopaikkoja (18) sai kokoomus, jonka listalta valittiin Petteri Orpo, Kaija Hartiala, Ville Valkonen, Ilkka Kanerva, Toni Forsblom, Sanna Vauranoja, Juhani Nummentalo, Sauli Seittenranta, Susanna Majasuo, Sini Ruohonen, Anna Jalkanen, Hanna Gustafsson, Milla Lahdenperä, Elina Suonio-Peltosalo, Teija Tiusanen, Janika Takatalo, Sanna Pitkänen ja Muhis Azizi.

Toiseksi suurimman ryhmän, 16 edustajaa, aluevaltuustoon sai sdp. Demarien valitut ovat Aki Lindén, Saku Nikkanen, Niina Alho, Janne Sjölund, Simo Paassilta, Ari Korhonen, Kristiina Hellsten, Heli-Päivikki Laurén, Janne Laulumaa, Mari Lahti, Piia Elo, Mika Maaskola, Niina Piippo, Sirpa Hagsberg, Marke Tissari ja Alas Ali.

Kolmanneksi eniten valtuutettuja sai keskusta, 12 paikkaa. Valitut ovat Annika Saarikko, Jari Välimäki, Jouni Mutanen, Jani Kurvinen, Reetta Tanila-Järvinen, Mauri Kontu, Olavi Ala-Nissilä, Esko Kiviranta, Päivi Maisila, Teija Ek-Marjamäki, Merja Laine ja Tanja Raisto-Elo.

Vasemmistoliitto sai aluevaltuustoon kymmenen edustajaa. He ovat Li Andersson, Johannes Yrttiaho, Timo Furuholm, Maarit Koivisto, Pirjo Rinne, Nina Söderlund, Lotta Laaksonen, Jukka Kärkkäinen, Jaakko Lindfors ja Emma Lindqvist.

Perussuomalaisten saaliiksi jäi kahdeksan valtuustopaikkaa. Valitut ovat Ville Tavio, Mikko Lundén, Heikki Tamminen, Sanna Paasikivi, Laura Kaarniharju, Lauri Heikkilä, Jyrki Alastalo ja Mikko Taavitsainen.

Vihreiden seitsemän valtuutettua aluevaltuustossa ovat Sofia Virta, Elina Rantanen, Janina Andersson, Konsta Nylander, Heidi Aaltonen, Aliisa Wahlsten ja Panda Eriksson.

Ruotsalainen kansanpuolue eli rkp sai viisi valtuutettua läpi, he ovat Niklas Guseff, Regina Koskinen, Robert Paul, Åsa Gustafsson ja Merja Fredriksson.

Kristillisdemokraatteja pääsi Varsinais-Suomen aluevaltuustoon kaksi; Jukka-Pekka Kuokkanen ja Jouni Lehikoinen.

Liike Nyt sai yhden valtuustopaikan, jonka otti Jehtro Rostedt.