Turku sai uuden nuorisovaltuuston

Turun nuorisovaltuustovaalit käytiin 8.–13. marraskuuta. Alkavalle kaksivuotiskaudelle 2022–2023 ehdolla oli 47 nuorta, joista 32 valittiin varsinaisiksi jäseniksi ja 10 varajäseniksi. Kuva: Maria Vakkamaa.

Turun juuri valittu 32-jäseninen nuorisovaltuusto pitää kauden 2022–2023 ensimmäisen kokouksensa tammikuussa.

TURKU. Turun nuorisovaltuuston jäsenet kaksivuotiselle toimikaudelle 2022–2023 on valittu. Kaupunginhallitus vahvisti uuden nuorisovaltuuston kokoonpanon 29. marraskuuta pitämässään kokouksessa.

Ääniä annettiin yhteensä 5261. Äänestysprosentti oli 45 % ja laski hieman vuoden 2019 vaaleista, joissa äänestysprosentti oli noin 50 %.
– Nuorisovaltuuston mukaan toisissa kouluissa sujui todella hyvin ja oli helppoa, kun vaalit olivat sähköiset. Joissain kouluissa tiedotus vaaleista olisi voinut olla tehokkaampaa. Koronan takia ei harmillisesti voitu entiseen tapaan kiertää kouluilla tiedottamassa vaaleista, kertoo nuorisosihteeri Mirja Teräs.

Vaaleissa äänestettiin ensimmäistä kertaa sähköisesti. Sähköiseen järjestelmään oltiin tyytyväisiä ja se koettiin helpommaksi kuin aikaisempi äänestystapa.

Alkavalla kaudella 2022–2023 Turun nuorisovaltuustossa istuu 32 varsinaista jäsentä ja 10 varajäsentä. Varsinaisista jäsenistä 14 on yläkoulun, 12 lukion ja 6 ammatti-instituutin edustajia. Kaikki varajäsenistä ovat yläkoulun edustajia. Nyt valituista 12 oli Turun nuorisovaltuuston jäsenenä tai varajäsenenä myös edellisellä kaksivuotiskaudella.

Vaaleissa oli ehdolla yhteensä 47 vuosina 2003–2008 syntynyttä Turussa asuvaa tai opiskelevaa nuorta. Äänioikeus oli niin ikään 13–18-vuotiailla Turussa asuvilla tai opiskelevilla nuorilla. Vaalit järjestettiin 8.–13.11.2021 Turun kaupungin yläkouluissa, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa sekä Turun Steiner-koulussa, Turun normaalikoulussa ja Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava vaikuttajaryhmä, joka aloitti toimintansa Turussa vuonna 2014. Uuden nuorisovaltuuston ensimmäinen kokous on 19.1.2022 kello 17 Turun kaupungintalon valtuustosalissa.

Lisätietoa ja Turun nuorisovaltuuston kokoonpano kaudelle 2022–2023 löytyy osoitteesta www.turku.fi/nuorisovaltuusto.

Turun Seutusanomat