Kustavin varhaiskasvatus siirtyy sosiaalipalveluista sivistyspalveluihin

KUSTAVI. Kustavin kunnanvaltuusto päätti marraskuussa pitämässään kokouksessa siirtää varhaiskasvatuksen sosiaalipalveluista sivistyspalveluihin 1.1.2022 alkaen sosiaalilautakunnan ja sivistyslautakunnan esitysten mukaisesti.

Varhaiskasvatuksen siirto sosiaalitoimesta sivistystoimeen on ajankohtainen, koska Kustavin opetustoimen hallinto on järjestetty tämän vuoden kesäkuusta alkaen omana toimintana. Aiemmin opetustoimen hallinto oli ostettu sopimusperusteisesti Taivassalon kunnalta.

Käsittely liittyy sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävistä vastaaviin hyvinvointialueisiin, jotka aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa. Tuolloin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut siirtyvät hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle, ja sivistyspalvelut jäävät kunnille.

Katariina Mäkinen-Önsoy