Rusko uusii leikkipuiston Vahdolla – uutuutena vaijeriliuku

Rusko on jo aiemmin uusinut Paasniitun perhepuiston, jossa pyramidi-kiipeilyteline on ollut erityisen suosittu. Kuva: Mikko Hulkkonen.

Ruskon kunta jatkaa leikkipuistojen kehittämistä uusimalla puiston Vahdolla. Kyseessä kunnan toinen leikkipuistoprojekti muutaman vuoden sisällä.

RUSKO.

Ruskon kunta on aloittanut uudistustyöt Vahdon urheilukentän viereisessä leikkipuistossa. Tällä hetkellä puistossa on käynnissä maansiirtotyöt ja puiden kaataminen. Liikuntapalveluvastaava Erkki Korpelan mukaan valmista pitäisi olla vuoden vaihteessa.

Toimitusaikoihin tuli koronalisää ja töiden aloittaminen venyi siksi syksyyn, mutta koitetaan saada jouluun mennessä laitteet pystyyn, hän kertoo.

Uudistuvaan leikkipuistoon on tulossa kuntalaisten toivomia laitteita, joista yksi on noin 25 metriä pitkä vaijeriliuku. Se sopii niin perheen pienemmille kuin aikuisillekin. Lisäksi puistoon aidataan erikseen pienten lasten alue, keinuja lisätään ja hiekkalaatikot uusitaan. Korpelan mukaan myös vanhoja tuttuja laitteita säilyy.

– Jousikeinut jäävät puistoon, ja hiekkalaatikkoleikkeihin liittyvä kioskirakennus kunnostetaan ja maalataan. Myös sadekatos laitetaan kuntoon.

Urheilukentän viereinen leikkipuisto valikoitui kehittämiskohteeksi kuntalaiskyselyn perusteella, jonka kunta teetti viime keväänä. Kuntalaiset saivat ehdottaa leikkipuistoja ja toivoa esimerkiksi erilaisia laitteita. Ideoita kertyi 40 kuntalaiselta. Kyselystä ilmeni, että vastaajien selkeä ykkösvalinta oli urheilukentän viereinen leikkipuisto.

– Puiston käyttö on lisääntynyt frisbeegolfradan myötä, ja sen vierestä löytyy myös kuntolaitteita. Leikkipuisto oli myös heikkokuntoinen ja jäänyt ajastaan jälkeen, Korpela kertoo.

Ruskon kunta suosii leikkipuistojen kehittämisessä toimenpiteitä, jotka edistävät eri-ikäisten kuntalaisten liikkumista. Kunnan tavoitteena on kehittää leikkipuistoista koko perheelle sopivia perhepuistoja.

– Nimenomaan haetaan leikkipuistojen monipuolistumista, että tulisi erilaista käyttäjäkuntaa ja tarjolla olisi kaikenlaista tekemistä. Esimerkiksi toinen perheen vanhemmista voi nyt mennä Vahdolla pelaamaan frisbeegolfia ja toinen lasten kanssa puistoon siksi aikaa. Myös pururata on aivan leikkipuiston vieressä.

Vahdolla käynnissä oleva leikkipuistoprojekti ei ole Ruskolla ensimmäinen, sillä Paasniitun perhepuiston kehittäminen alkoi jo vuonna 2019. Vahdon leikkipuisto ei myöskään jää viimeiseksi, sillä Korpelan mukaan puistojen parissa tehdään jatkossakin töitä – löytyyhän niitä Ruskolta toistakymmentä.

– Nyt on molemmista osista kuntaa uusittu yksi puisto, ja ylläpitoon satsataan jatkossakin. Työsarkaa on varmasti. Kuntalaisilta itseltään tulee suurin innostus tähän ja vastaukset, mitä puistoihin halutaan. Niitä täytyy kuunnella.

Liisa Kallio