Pyhärannassa riittää valinnanvaraa tonttien suhteen

PYHÄRANTA.

Jos jostakin kunnasta löytyy vapaita tontteja, niin Pyhärannasta: kunnassa on tällä hetkellä 46 vapaata omakotitalotonttia ja 5 rivitalotonttia, joiden neliömetrihinnat vaihtelevat 0,84–1,68 euron välillä. Tontit sijaitsevat Rohdaisissa ja Ihodessa, joista jälkimmäinen on selkeästi suosituin ostajien silmissä, kertoo Pyhärannan kunnanjohtaja Harri Hiitiö.

– Ihode sijaitsee valtatien läheisyydessä, jolloin sieltä pääsee näpsäkästi töihin niin Rauman kuin Laitilan suuntaan. Rohdaisista on hieman pidempi matka, mikä vaikuttaa kysyntään. Peruspalvelut kuten varhaiskasvatus ja perusopetus ovat molemmilla alueilla kunnossa.

Hiitiö sanoo, että niin Ihoden kuin Rohdaisten alueet valmistuivat reilu vuosi sitten. Koska tarjontaa riittää, ei kunnassa ole tällä hetkellä tarvetta kaavoittaa uusia alueita.

Kunnanjohtajan mukaan Pyhärannan etu tonttikaupassa on kunnan kompakti koko.

– Jos ei tarvitse päästä kävellen oopperaan, niin pienemmät kunnat ja niiden kyläyhteisöt voivat hyvinkin kiinnostaa uusia asukkaita, Hiitiö toteaa.

Liisa Kallio