Lasten Joulu -tapahtuma ilahduttaa jälleen Naantalissa

Kolmas adventtisunnuntai tuo mukanaan kaikenlaista mukavaa tekemistä Naantalissa

Naantalin Lasten Joulu järjestetään perinteisesti Itsenäisyydenpuistossa. Seutusanomien kuva-arkisto / Katariina Mäkinen-Önsoy.

NAANTALI. Välivuoden jälkeen Naantalissakin saadaan nauttia perinteisistä joulutapahtumista, joihin lukeutuu muun muassa Lasten Joulu Itsenäisyydenpuistossa. Vanhankaupungin keskellä, Naantalin museon edustalla järjestettävä tapahtuma alkaa sunnuntaina 12. joulukuuta kello 12 trumputtajan esiintymisellä. Merimaskun Reimarit paistavat lettuja, Elli Pitkäniemi on paikalla Ester-ponin kanssa kello 12–14 ja Naantalin Teatteri tuo tapahtumaan eläin- ja tonttuhahmoja.

Ohjelmassa Naantalin oppaat kertovat tarinaa Itsenäisyydenpuistosta ja joulusta, Maijamäen kuoro laulaa joululauluja, Janette Räikkönen lukee jouluisia runoja ja vetää lämmittelyjumpan ja Naantalin Aurinkoiset Sukkamatamit kertovat Naantalin sukkien tarinan. Lisäksi VG-62 ry:n yksinluistelijat tanssivat, Suomen Karva-Kaverit esittäytyvät, Naantalin musiikkiopiston opiskelijat soittavat joululauluja, Puolalan musiikkiluokkien Tiernapojat esiintyvät ja tapahtuman juontaja Kauko Pajukoski päättää tapahtuman Lasten omaan Talent -kisaan. Tonttupolulle kävijät johdattelee Sara Lahdenperä. Joulupukki vierailee tapahtumassa kello 12.50 ja toisen kerran tapahtuman loppupuolella, kello 14.50.

Naantalin museon molemmat rakennukset Hiilola ja Humppi sekä Säsongin joulupuoti ovat avoinna ja niihin on vapaa pääsy, mutta vierailijamääriä rajoitetaan koronasuositusten mukaisesti. Hiilolan rakennukseen avautuneessa Täti Mirabeaun joulu – Tant Mirabeaus jul -näyttelyssä palataan Zacharias Topeliuksen tarinan kautta 1860-luvulle ja joulunviettoon hämäläisessä kartanossa. Hiilolassa on sunnuntaina myös askartelua lapsille kello 12–15.

Itsenäisyydenpuistossa voi ihastella Vallis Gratiae yhdistyksen ja seimityöryhmän rakentamaa Naantalin jouluseimeä, joka on tuttuun tapaan esillä ensimmäisestä adventista aina nuutinpäivään asti.

Aarteet esillä -tapahtuma on auki Naantalin taidehuoneella vielä sunnuntaina kello 11–16. Taidehuoneelle on vapaa pääsy, mutta vierailijamääriä rajoitetaan koronasuositusten mukaisesti ja maskin käyttöä suositellaan. Tilaisuudet järjestää Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry yhteistyössä Naantalin kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Naantalin Kylpylä ja Visit Naantalin järjestämät Naantalin Joulumarkkinat ovat auki vielä sunnuntaina 12.12. kello 11–17 Naantalin Kylpylän edustalla. Tapahtuman ohjelmassa on muun mussa Heliantus-kuoro kello 14. Lisäksi Promenaden käytävällä olevassa kuusikilpailussa voi käydä äänestämässä kauneinta joulukuusta. Äänestys on auki 26. joulukuuta asti.

Katariina Mäkinen-Önsoy