Kaarina-mitali EVH-Elektrotekniikka Oy:lle

EVH-Elektrotekniikan erityisosaamiseen kuuluu katuvalaistus. Kuva: EVH-Elektrotekniikka.

Kaarinan kaupungin mukaan kaarinalaisuus näkyy kaikessa EVH-Elektrotekniikan toiminnassa.

KAARINA.

Kaarinan kaupunki on myöntänyt vuosittaisen Kaarina-mitalin EVH-Elektrotekniikka Oy:lle. Se perusteli päätöstään EVH-Elektrotekniikan pitkäaikaisella panostuksella nuorten työllistämiseen, hyvällä oppilaitosyhteistyöllä ja tiiviillä yhteistyöllä Kaarinan kaupungin kanssa, joka alkoi jo edellisten omistajien aikana.

EVH-Elektrotekniikan toimitusjohtaja Teemu Koskinen kertoo, että tunnustus tuli suurena mutta positiivisena yllätyksenä. Hänen mukaansa päätös panostaa nuorten työllistämiseen on tehty jo monta vuotta sitten.

– Siinä päätöksessä on pysytty. Nuorissa on meidän tulevaisuus, Koskinen kertoo.

EVH-Elektrotekniikka Oy on perustettu jo vuonna 1988. Yrityksen ensimmäisiä asiakkaita ovat olleet Uudenkaupungin autotehdas ja Pansion laivastoasema.

Yhteistyö Kaarinan kaupungin kanssa alkoi vain pari vuotta yrityksen perustamisen jälkeen ja se on jatkunut pian jo 30 vuoden ajan.

Nykyään yrityksen palvelut keskittyvät sähköasennuksiin yleisesti. Erityisosaamisena EVH-Elektrotekniikalla on katuvalaistus, liikennevalot ja sähkötyöt rakennusliikkeille ja kaupungeille. Yritys tekee myös sähköautojen latausratkaisuja taloyhtiöille, yrityksille ja yksityishenkilöille.

Nuorten polku oppilaitoksesta EVH-Elektrotekniikkaan ei sisällä vippaskonsteja vaan on hyvin perinteinen: Koskisen mukaan ammattikoulussa opiskelevat nuoret tulevat yritykseen työssäoppimisjaksoille toisena ja kolmantena opiskeluvuonna. Jos potentiaalia löytyy, palkkaa EVH-Elektrotekniikka nuoren kesätöihin. Useat nuoret palaavat töihin myös armeijan jälkeen.

– Aika moni, joka on meillä tänä päivänä töissä, on tullut tänne ekoja kertoja mopolla, Koskinen sanoo.

– Ylipäätään työntekijöiden arvostus on meille tärkeää, sillä he ovat meidän selkäranka.

Tulevaisuudesta puhuttaessa EVH-Elektrotekniikan toimitusjohtaja Teemu Koskinen kertoo, että näkymät ovat valoisat, vaikka koronavirus on sekoittanut pakkaa.

– Niin se varmasti tekee jatkossakin, mutta tulevaisuus näyttää kuitenkin ihan hyvältä. Markkina- ja työtilanne elää vuodesta toiseen, mutta uskon yrityksen tulevaisuuteen kyllä, hän sanoo.

Vuosittain myönnettävän Kaarina-mitalin saamisen edellytyksenä on, että tunnustuksen saava on ansiokkaasti toiminut Kaarinan kaupungin ja kaarinalaisten hyväksi tai yhteisö on tehnyt myönteisellä tavalla kaupunkia tunnetuksi tai edistänyt kaupungin tavoitteita.

Liisa Kallio