14. Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko kerää yhteen kulttuuri- ja taide-elämyksiä

Vuonna 2020 Kustaa Hiekan kulttuuriviikon ohjelmistoon kuului Pianosirkus, jossa musiikkopiston piano-opettajat ja -oppilaat sekä Turun Taideakatemian sirkus- ja teatteriopiskelijat yhdistivät taitonsa. Kuva: Laitilan kaupunki.

Piti sitten elokuvista tai taidenäyttelyistä, tarjoaa Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko jokaiselle jotakin.

LAITILA.

Ensi vuonna 23.–30. tammikuuta järjestettävän Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon ohjelma on julkistettu. Kulttuuriviikko käynnistyy jo sunnuntain puolella 23. tammikuuta Poukan talolla kello 15 alkavilla Kustaan kalaaseilla. Itse kulttuuriviikon avajaisia vietetään samana päivänä kaupunginkirjastossa. Tilaisuus sisältää kulttuuriviikon kuvataiteilijan, turkulaisen Taru Salosen Unhola-näyttelyn avajaiset sekä Eija Eskola-Burin kirjoittamaan Atte Laineen elämästä kertovan teoksen julkaisun.

Taiteilija Taru Salosen näyttelyssä on esillä kasvo- ja interiöörikuvista koostettuja puupiirroksia, jotka käsittelevät muistisairauden ja eristyneisyyden herättämiä tuntoja. Unhola-nimi viittaa tilaan, jossa muisti ja muu maailma ovat kadonneet.

Kulttuuriviikko jatkuu tiistaina 25. tammikuuta kaupunginkirjastossa pidettävällä Haiku-workshopilla. Myös elokuva pääsee esiin uudella tavalla: keskiviikkona osallistujat pääsevät näkemään Tunturin tarina -elokuvan ja kuulemaan elokuvantekijöiden näkökulmia kyseisestä filmistä. Tunturin tarina -elokuvasta saapuu kertomaan elokuvan ohjaaja ja tuottaja Marko Röhr.

Viikonloppua kohti mentäessä FinnLamex-hallissa on Show & Dinner -tilaisuus perjantaina 28. tammikuuta, jolloin tilan ottaa haltuun Murhamysteeri Pirunnyrkki +kuusi säettä kuolemasta+. Murhamysteeristä vastaa tamperelainen elämystoimisto Tuoni Studiot. Samassa osoitteessa mutta lauantain puolella vietetään liikunnallista Tammikarnevaalia, jossa esiintyy taikuri Timo Tiilikainen ja Pikkupapun orkesteri. Lauantaina on myös Disco 13–17-vuotiaille nuorisotilassa.

Kulttuuriviikko päättyy sunnuntaina 30. tammikuuta lauluyhtye Rajattoman konserttiin.

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko järjestetään jo 14. kerran teollisuusneuvos Kustaa Hiekan elämäntyön kunniaksi. Hän syntyi Laitilassa ja vaikutti Tampereella jättäen voimakkaan jäljen molempien paikkakuntien kulttuurielämään.

Tapahtuman taustalla on Laitilan kaupunki ja useat paikalliset toimijat. Vuoden 2022 kulttuuriviikon yhteistyökumppaneina ovat Hiekan säätiö, Laitilan Kino, Laitilan MLL ja Laitilan oppaat.

Liisa Kallio