Joulukonserttisarja syntyi tauon jälkeen Naantalin kamarikuoron ja Turun musiikinystävien orkesterin yhteistyönä

Tilaisuudet Kaarinassa ja Naantalissa

Naantalin kamarikuoro ja Turun musiikinystävien orkesteri johdattelevat kuulijansa juhlapyhien tunnelmiin Matkalla jouluun -konserttisarjallaan. Kuva: Jouko Räikkönen.

Kaarina-talossa ja Naantalin Kristoffer-salissa kajahtava tunnelmallinen joulumusiikki johdattaa eri maiden jouluperinteisiin ja avaa mieleen jouluisia näkymiä katedraalista talliin.

MUSIIKKI. Matkalla jouluun -konsertti soi Kaarina-talossa 4. joulukuuta ja Naantalin Kristoffer-salissa 11. joulukuuta. Molemmat tilaisuudet alkavat kello 17. Konserttisarja on Naantalin kamarikuoron ja Turun musiikinystävien orkesterin järjestämä yhteinen musiikkikattaus, jossa kuullaan joululauluja niin suomeksi ja ruotsiksi kuin englanniksikin. Monipuolisessa ohjelmistossa on mukana myös espanjalaista joulumusiikkia vuodelta 1556.

Konsertissa kuullaan kuoroa ja orkesteria yhdessä ja erikseen, ja yhdistetyn kokoonpanon vahvuus on yli 50 esiintyjää. Kuoroa johtaa kanttorina työskentelevä Aija Haapalainen ja orkesteria hänen puolisonsa, Turun konservatorion lehtori Antti Haapalainen.

Lähes kaikki orkesteriosuudet ovat Turun musiikinystävien orkesterin uutena kapellimestarina hiljattain aloittaneen, säveltäjänäkin tunnetun Antti Haapalaisen uutta sovitustyötä. Aija Haapalainen sen sijaan aloitti Naantalin kamarikuoron taiteellisena johtajana korona-aikana 2020, ja koko kuoron kanssa hän on päässyt työskentelemään syksystä 2021 alkaen.

Naantalin kamarikuorossa laulava Juhani Heimonen on hyvillään, että kuoro saa järjestettyä pitkän koronapaussin jälkeen perinteisen joulukonsertin – tällä kertaa yhdessä Turun seudun musiikinystävien orkesterin kanssa.
– Ei liene aivan tavallista, että estradille nousee aviopari, jonka toinen puoliso johtaa kuoroa ja toinen orkesteria, hän toteaa.

Lippuja voi ostaa ovelta tai etukäteen esiintyjiltä. 16 vuotta täyttäneiltä edellytetään koronapassia ja henkilötodistusta. Kasvomaskisuositus.

Katariina Mäkinen-Önsoy