Glims & Gloms vierailee jälleen Kauppakeskus Skanssissa

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri esittää Turussa, Skanssin kauppakeskuksessa kaksi koko perheen näytelmää, Antti Puuhaara -satuseikkailun (kuvassa) ja Raxu Taskunen -nukke-teatterimusikaalin. Kuva: Ari Kauppila.

Kauppakeskusteatteri tuo Turkuun kaksi koko perheen esitystä, Antti Puuhaara ja Raxu Taskunen.

TEATTERI. Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri vierailee Skanssin kauppakeskuksessa 4.–19. joulukuuta. Teatterin ohjelmistossa ovat syyskuussa 2021 ensi-iltansa saanut Antti Puuhaara -satuseikkailu ja Glims & Glomsin ohjelmiston pitkäaikainen suosikki Raxu Taskunen -nukketeatterimusikaali.

Antti Puuhaara on raikas tulkinta suomalaisesta kansansadusta esine- ja nukketeatterin keinoin. Esityksen tapahtumat sijoittuvat Pinkopahvilan kotiseutumuseoon, jossa on alkamassa Antti Puuhaara -näytelmä. Yleisön ollessa on jo paikoillaan, saa museon henkilökunta puhelun teatteriseurueelta. On sattunut väärinkäsitys, jonka seurauksena museon neuvokas henkilökunta päättää ottaa tutun kansansadun reippaasti haltuun ja kertoa siitä yleisölle oman raikkaan tulkintansa. Koska tarinassa on paljon henkilöitä ja satuolentoja, otetaan museon esineet käyttöön. Samalla kansansadun elämänopit tuodaan tähän päivään. Esitys kestää tunnin ja se on suositeltu 5–99-vuotiaille.

Simo Heiskasen Raxu Taskunen on vauhdikas esitys, jossa yksi esiintyjä esittää kaikki tarinan hahmot. Esityksessä seurataan taskuihin mahtuvan Raxu Taskusen matkaa maailman ääriin. Raxu on nokkela ja vilkas, mutta laiska persoona, joka yrittää kaikin keinoin pakoilla ikävinä pitämiään asioita, kuten totuttuja nukkumaanmenoaikoja tai terveellisen ruuan syömistä. 3–8-vuotiaille suunnatun esityksen kesto on 35 minuuttia.

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri on espoolaisen tanssiteatteri Glims & Glomsin kiertävä pop up -teatteri, joka vie teatterielämykset keskelle ihmisten arkea.
Teatteri harjoittaa kiertuetoimintaa kotimaassa ja tekee myös kansainvälisiä vierailuja.

Katariina Mäkinen-Önsoy