Hyvinvointialueen ICT-uudistuksiin 18 miljoonan euron valtionrahoitus

Lisätietoja Varsinais-Suomen soteuudistuksesta löytyy muun muassa nettiosoitteesta https://vssotehankkeet.fi/.

SOTEUUDISTUS

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen käynnistämisen ja toimeenpanon ICT-muutoskustannuksiin on myönnetty 18,2 miljoonaa euroa valtionrahoitusta. Tämä on suurin ICT-kustannusten valtionrahoitus, jota eri hyvinvointialueille tässä vaiheessa myönnettiin.

Rahoitusta käytetään vuosina 2022–2023 Varsinais-Suomen hyvinvointialueen rakentamisessa välttämättömiin tietohallinnon hankintoihin sekä tietojärjestelmien muutoksiin ja integraatioon.

– Olemme hyvin tyytyväisiä rahoituspäätöksestä, jolla voidaan kattaa osa erittäin työläästä kokonaisuudesta. On tietenkin todettava, että tämäkään rahoitus ei riitä kaikkeen, vaan kokonaisrahoitusta on myöhemmin arvioitava uudelleen. Asiakas- ja potilastietojärjestelmä Varsinais-Suomessa on nykyisin hyvin hajanainen, ja se koostuu yli 40 eri järjestelmästä ja niissä on vielä useita eri kirjaamistapoja samoissakin järjestelmissä, kertoo hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Matti Bergendahl.

Myöhemmin tulevan talven aikana Varsinais-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin käsittelee hyvinvointialueen tulevaa ICT-arkkitehtuuria ja linjaa yleisellä tasolla järjestelmäuudistuksen priorisoinneista käytettävissä olevan määrärahan puitteissa.